Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Planerar syskon...

Skrivet av Eva
Har en kille på 20 måndader och vi planerar tt skaffa ett syskon. Jag skulle kunna tänka mig att försöka bli gravid i slutet på året men min sambo skulle vilja vänta ytterligare ett halvår för att han vill ha mer ensam tid med sonen. Om vi skulle bli gravida i slutet på året så skulle sonen vara 2 år och 10 månader när nr 2 anländer. Vill inte har för tätt mellan barnen, är det någon som har erfarenhet av att ha sådant mellanrum mellan barnen? Vad spelar ett halvår (som min sambo vill)för roll när barn är i den åldern?
Svar på tråden: Planerar syskon...

Vi har

3 barn. Det är 3 och 6 månader mellan nr 1 och nr 2 (pojkar), och mellan nr 2 och nr 3 (flicka) är det 2 år och 10 månader. Jag tycker inte det var någon stor skillnad i hur pojkarna reagerade på att få syskon, men det var kanske lite lättare för vår äldste som var 3 1/2. Men det kan ju bero på personlighet och plats i syskonskaran osv. Jag förstår din mans önskemål, men någon jättestor skillnad tror jag inte ett halvår gör. Dessutom vet ni ju inte hur lång tid det tar innan du blir gravid. Och sen när ni får en bebis, blir det ju ofta så att han och det äldre barnet hittar på saker och får tid för varandra eftersom du som mamma blir mer bunden av amning osv.
Skrivet av    Lilla Mamman

Vi har

3 år och 2 mån mellan nr 1 och nr 2 mellan nr 2 och nr 3 är det 1 minut (tvillingar).Vi hade bestämt att ha ca 3 år mellan nr 1 och nr 2 och sen lite tätare mellan nr 2 och nr 3 men det blev tätare än vi hade räknat med. Jag tror inte ett halvår spelar så där jättestor roll,jag tyckte inte att det var så stor skillnad mellan 2 1/2 - 3. Sen blir det väl ändå att pappan och sonen får mer tid för varann eftersom du blir mer bunden till bäbisen. Lycka till och hoppas att ni kan komma överens.
Skrivet av    Maria m 3 barn

Jag tror inte åldersskillnaden gör nån...

skillnad. Jag tror det handlar om vilka individer barnen är. Det finns för- och nackdelar med alla åldersskillnader, eller, egentligen inte eftersom jag tror det beror på barnens personligheter och familjens situation i största allmänhet. Vi väntar vår tredje \"tätis\" och för oss har det funkat jättebra med två barn tätt. Sen kan ju din sambo vilja vänta ett tag av andra anledningar.
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + nu i v41

Artiklar från Familjeliv