Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nekenbild i barnbok!!

Skrivet av Kråkeläsare!
Huuu...

satt & läste en av Kråke böckern & upptäckte att i garaget i boken på väggen hängde en nakenalmenacka!
JAG tyckte det var hemskt, varför?!?!?!
Svar på tråden: nekenbild i barnbok!!

usch

de ville väl återskapa hur miljön ser ut i en bilverkstad fast den bilden hör inte hemma i en barnbok. då ska jag inte köpa den oken ialla fall
Skrivet av    m-dmed2

vilken av böckerna var det???

d
Skrivet av    Stina

Är du säker på att det var Kråke?

Jag har svårt att tror det. Däremot vet jag att det finns i Ernis bilar av Carl Johan De Geer - där har Jan Lööf ritat en bilverkstad med nakenalmenacka. Så här hemma har vi för första gången gått lös med svarta censur-pennan.
Skrivet av    kanjangen

varför är det så hemskt?

Det är väl ett utmärkt tillfälle att berätta om hur det ser ut i världen och vad man själv tycker är rätt och fel. Att censurera verkligheten är aldrig bra.
Skrivet av    mamma till tre barn

Att alla bilverkstäder har...

... nakenbilder på väggen - är det verkligheten eller? Snacka om att befästa fördomar. Och då det gäller böcker för så små barn som de här vänder sig till så tycker jag att det blir för komplext. vb
Skrivet av    kanjangen

Förstår inte vad du menar

Måste alla bilverkstäder ha nakenalmanacka på väggen för att man ska få rita det i en barnbok? Eller hur menar du? Det förekommer nakenbilder på vissa ställen i vårt samhälle. Var, spelar väl mindre roll. Det är väl inget som blir bättre av att man låtsas att dom inte finns. Och det blir väl så komplext som du vill göra det när du ska förklara det. Konstigt resonemang tycker jag. \"Det här är för krångligt att förklara så därför borde det censureras helt och hållet\". Som förälder kommer det alltid att finnas massor av saker som man inte kan förbjuda men där man mycket väl bara kan tala om för barnen vad man tycker. Det är väl precis det som barnen vill ha och behöver.
Skrivet av    mamma till tre barn

Nej...

... det är ju svårt att undgå att notera att det finns bilder på mer eller mindre nakna kvinnor i vårt samhälle - som kompisens dotter undrade \"Mamma, varför är tanten nakenfis\", då hon såg en Slitz-tidning i affären. Jag menar inte att komplexa saker ska censureras. Men jag ser inte poängen att betona för min 2 1/2-åring att det på vissa arbetsplatser finns bilder på lättklädda tjejer. Jag tar självklart en diskussion med honom om det är något han funderar över, men om han i en barnbok ser att det är nakenbilder på tjejer så är chansen minimal att han tar upp det till diskussion. Att han istället noterar utan att reagera över att det är bilder på nakna tjejer tror jag är mer troligt. Självklart ska man diskutera vad man tycker är rätt och fel i samhället (som kompisen gjorde då frågan om nakenfisar dök upp), men min spaning är att risken är att man med sådan signaler bara befäster fördomar och generaliseringar. Att barn inte reagerar utan tar det för en naturlig del. Han är mer intresserad av att diskuera hur lyftkranen fungerar än vad som finns på väggarna. Men likförbannat noterar han det - mer eller mindre medvetet. Det är också därför jag ogillar Alfons och Milla starkt. Den befäster bara fördomar om tjejer.
Skrivet av    kanjangen

Men man behöver ju

inte visa allt för barn heller, i synnerhet inte i en bok som är riktad enbart till barn. Tycker du man ska lägga in bilder med barnporr och kanske lite mordbilder också, eftersom de finns i verkligheten? Självklart gör man inte det. Att barn introduceras till vuxenlivet lite i taget har inget med censur att göra!
Skrivet av    Mustardseed

Äsch!

Jag tycker det är lite överdrivet att bli upprörd. Nu har jag inte sett boken, men de vänder sig väl till lite större barn? Kanske de satt upp kalendern i pedagogiskt syfte, så föräldrarna får förklara vilka dumheter det är med att vika ut sig? *s* Inte vet jag, men jag blir iallafall mer upprörd över all skit som visas på teve och på vanlig reklam på stan. :(
Skrivet av    Sol

håller med dig.

man måste välja sina duster.
Skrivet av    Tova

Varför?

Måste man välja? Kan man inte bara tycka att allt skit ska bort? & denna boken fick min son på sin 4 års dag så NEJ det var ingen bok för större barn. Det var en bild på en tjej framifrån med stora fasta tuttar & bild bakifrån på rumpan.
Skrivet av    Kråkeläsare!

Fy fan

Skulle också reagerat! Håller verkligen med i varje ord...
Skrivet av    Snuskmamma

Artiklar från Familjeliv