Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Självsprickor på fötternna

Skrivet av Eva mamman
jag har självsprickor på fötterna. inget hjälper. har ni några tips????

tack snälla
Svar på tråden: Självsprickor på fötternna

två tips:

1) fila fötterna jätteofta. 2) smörj i fötterna varenda eviga dag med hand- eller fotcrème. Det hjälper mig i alla fall. Men det är urtråkigt!!!
Skrivet av    Animisha

Dragplåster!

Visserligen är det kladdig men väldigt effektivt. Dragplåster är en blandning på kåda och bivax som man kletar på och sen får man sätta på en tunn strumpa - jättebra att ha över natten. Jag har en kompis som tillverkar men jag har ingen aning om var du ska få tag på det. Det brukar säljas på medeltida marknader o dyl.
Skrivet av    tårtmamman

Vad kommer de av?

Självsprickorna har en anledning och den måste du hitta. Det kan vara något i kosten, svamp eller det material du har i strumporna. Försök att gå barfota så mycket som möjligt, även utomhus. Undvik strumpor i syntetmaterial, ylle är det allra bästa. (fast inte nu på sommaren). Jag antar att du testat mycket men här kommer de tips jag har, något är kanske nytt och värt att prova. Ät lactobaciller, det gör att huden, på hela kroppen, blir mjuk och smidig. Gör fotbad eller använd hudcreme med teatreeoil, det är både bakterie och svampdödande. Sitt en stund varje kväll med fötterna i varmt saltvatten och smörj sedan med inotyol eller idominsalva. Undvik att äta socker, det snedställer balansen i kroppen. Massera fötterna (en massagebräda under matbordet är toppen) det ökar blodcirkulationen och därmed kroppens förmåga att läka ut sprickorna. Gå en promenad barnfota i sanden, precis i vattenkanten (Det ska helst vara hav med saltvatten). Det både masserar, slipar, tvättar. 10 minuter varje dag om du nu har havet nära. Jag hoppas att något av mina tips är oprovade och ger bra resultat.
Skrivet av    Sofia*

Oj, vad olika

Min man har mycket självsprickor i hälarna och han tål _inte_ att gå barfota. Speciellt inte barfota i sandaler eller träskor. Så han får vackert ha strumpor på, fast det är fult, annars kommer sprickorna som ett brev på posten (eller snarare som ell mail).
Skrivet av    Lilith

TACK för svaren

har testat det mesta men kan nog skärpa mej lite med fotbaden. ska även testa lactobacillen
Skrivet av    Eva mamman

Artiklar från Familjeliv