Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sol ska bli storasyster!

Skrivet av Sols mamma
Vår dotter Sol ska få ett syskon! Nu funderar vi på namn, flicknamn är lätt Mona eller Luna men pojknamn är svårare. Har ni några förslag? Måne, kan en pojke heta det eller tänker man bara på filmen Tillsammans?
Svar på tråden: Sol ska bli storasyster!

Tillsammans

Visst, lite tänker jag på den, men den är ju bra så det gör ingenting :) Men allra mest tänker jag på månen, såklart! Ganska fint, funkar nog. Sol tänker man ju på solen också men det är ju fina associationer :) Mer förslag: Sol och Tintin Sol och Mio Sol och Varg Sol och Eldin Sol och Vilme Sol och Sion Sol och Nemo Sol och Ozzy Sol och Lennon Sol och Zack Sol och Amor Sol och Lovin Sol och Dante Sol och Elton Sol och Lotus Sol och Sirius Sol och Anakin Sol och Månfare Sol och Linblå Sol och Moltas Sol och Theus Sol och Isidor Sol och Agaton Sol och Simeon Sol och Tella Sol och Juni Sol och Yuna Sol och Mireia Sol och Livia Sol och Indra Sol och Engla Sol och Saga Sol och Oline Sol och Allis Sol och Liv Sol och Rosa Sol och Viola Sol och Fiona Sol och Flora Sol och Enya Sol och Leia Sol och Gry Sol och Arwen Sol och Bianca Sol och Nora Sol och Zelda Sol och Kiara Sol och Selina Sol och Isadora Sol och Filizia Sol och Esmeralda Sol och Vilja Äh, jag vet inte vad du gillar alls... Men säg till om du vill ha mer och vad du gillar! Lycka till!
Skrivet av    Jäntunge

Oj!

Såg inte att du inte ville ha flicknamn... Förlåt!
Skrivet av    Jäntunge

Jo

visst kan man heta Måne! Tänker inte på Tillsammans. Fast det jag kan känna är att det blir lite mycket med både Sol och Måne... det tar på nåt sätt bort lite av Sols stjärnglans... ;) Även om Måne är fint det med! (Min stora tjej heter Sol i andranamn! Min andra tjej heter Liv i andranamn) SCB: Det finns 8 män som har förnamnet Måne. Det finns ingen man som har Måne som tilltalsnamn. Får bara hålla med om många av Jäntunges fina förslag: Mio, Varg, Eldin, Vilme, Sion, Lovin, Dante, Theus, Isidor skulle passa jättebra! Några egna förslag oxå: Sol och Rio Sol och Aske Sol och Levi Sol och Lio Sol och Vide Sol och Alve Sol och Alvis Sol och Elv Sol och Eld Sol och Noam Sol och Tellus (Det finns 5 män som har förnamnet Tellus. Av dessa har 1 namnet Tellus som tilltalsnamn/förstanamn.) Rätt bra namn tycker jag!
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Jag

ger förslag på dessa namn: Minh, Hong, Helmuth, Sion, Pluto(kanske man tänker på hunden, men jag gillar det), Sandor, Sandro, Billy, Bengy, Lion, Holme, Rex...
Skrivet av    Glad mamma m Andreas-98 & Eddie-20/2-05

Mitt förslag...

...är ELROND, som betyder \"stjärnkupol\".
Skrivet av    Ninna med Ludwig & Willemo

tycker

det är helt ok. Men jag tycker det är lite kul att ni vänt på det eller hur man nu säger, Sol och Måne är gammla namn, ur vår nordiska mytologi, men där är det tvärt om, Måne är kvinna, Sol är man.
Skrivet av    Katarina mamma till Anna,Saga och ängeln Tella

Känner en

Mona som säger att det är ett svårt namn utomlands. Måne tycker jag låter lite väl...spejsat;) Men gillar ni planet temat kan ni ju söka på galaxnamn. Det finns många fina på latin
Skrivet av    Lo

Oj så många förslag!

Tack allihop för era förslag. Nu har vi massor att diskutera och välja mellan! Tack igen!
Skrivet av    Sols mamma

Artiklar från Familjeliv