Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får jag ställa en fråga?

Skrivet av Linda
Hej!
Jag hör egentligen inte hemma här, men jag tänkte att jag kanske kunde få ställa en fråga till er.
Ni som redan har ett litet barn när ni nu ska ha ett till, hur gör ni med syskonvagn?
Vi planerar att skaffa ett till barn och nu vet vi inte hur vi ska göra med den vagnen vi redan har. Vår pojke kommer att vara mellan 2 och 2,5 år när suskonet kommer ( om allt går som det ska). Behöver vi en syskonvagn då?? Hur tänker ni???
Klart är ju iallafall att vi behöver en sittvagn att ha på dagis att sova i .
Tack för att jag fick fråga er :)
Svar
Svårt att svara på.
Jag har lite mindre än två år mellan tre av mina barn, och nu får jag 16 månader mellan fyran och femman. En av mina killar åkte jämt vagn, jag hade inte klarat mig utan tvillingvagnen. Tredje grynet är en vägravagnkille. Vi hade tvilingvagn men sålde den ganska snabbt eftersom vi mest åker bil, och på promenader tog vi två vagnar eller så gick storebror. Nu är han tre år och han åker _aldrig_ vagn. Nu är jag glad åt det när nästa bebis kommer, så slipper jag ha en treåring som också skall åka. Det underlättar om man slipper trillingvagn tycker jag. *puh* Så det är faktiskt svårt att svara på generellt. Mitt tips är att kanske få tag på en billig skräpvagn och testa. Att köpa en ny vet jag inte om jag skulle rekomendera, och att jag skriver skräpvagn beror på att begagnatmarknaden på bättre vagnar ligger skyhögt i pris.
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 31
Förvaring och transport
Det är vad vi hade tvillingsulkyn till. Den fylldes med ALLT man kan behöva en dag ute/borta med 2 blöjbarn som även behöver sova på dagen. Jag hade inte överlevt utan vagnen.
Skrivet av    Lena_O
Svar till syskon vagn
Jag har 2år imellan mina två trollungar. Vi valde att ha syskonvagn. Delvis för att vår stora tjej inte skulle känna avund över att lillebror får åka vagn och inte hon. Och därför att jag visste att hon inte orkar att gå längre sträckor. Det har funkat jätte bra. Men nu när han är 1,5 och hon är 3,5 så är det mest små bråk om vem som har mest plats i syskon vagnen.
Skrivet av    N och S mamma
Jag har 22 månader
mellan mina och har haft syskonvagn hela våren. Hade inte klarat mig utan den! Nu på sommaren har jag dock använt vanlig vagn med ståbräda när vi varit borta eller om jag skall iväg med bilen för syskonvagnen är så tung att bära in i bilen. Har även en sjal till min lilla och då får Emma sitta i vagnen. Men jag använder även syskonvagnen fortfarande för det behövs då jag är ensam. Kommer att ha den ett tag till och så får vi se till hösten då Emma är 2½ år hur det kommer att bli :) Kram!
Skrivet av    Anna m. Victoria, Emma & Linnea
Tack för era svar!!
Nu har jag lite mer att tänka på. Det är bra att kunna fråga er som redan provat.
Skrivet av    Linda