Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp nya dagar!!! Snabbt svar önskas!

Skrivet av Olivia
Om man blir arbetslös, använder 150 dagar får nytt arbete, arbetar där 7 månader heltid, blir arbetslös igen och fortsätter på samma period alltså dom 150 dagarna som är kvar, har man uppfyllt arbetsvilkoret för att få nya dagar då? Jag har 40 dagar kvar fick i går ett brev från handels där det står att jag inte uppfyller arbetsvilkoret samt att jag är på väg att utförsäkras. Jag slutade mitt senaste arbete mars 2004, var därefter arbetslös, samt började i januari i år att studera och är nu arbetslös igen. Jag trodde att min period av arbete skulle göra mig berättigad till nya dagar. Någon som vet snälla svara?
Svar på tråden: Hjälp nya dagar!!! Snabbt svar önskas!

Om du har fått

ett sånt brev från a-kassan så är det nog ganska kört tyärr. För att uppfylla ett arbetsvillkor ska du under de senaste tolv månaderna ha jobbat minst 70 timmar imånaden under minst sex avde tolv månaderna, sedan finns det ytterligare något men det är alltså de sista tolv månaderna som gäller och har du inte arbetat sedan mars 2004 så har det gått mer än tolv månader. Det enda som är överhoppningsbart här är i fall du varit öräldraledig, dvs då hoppar a-kassan över din föräldraledighet och ser tillbaka på vad du gjorde de tolv månaderna _innan_ du gick på f-ledighet. Kontakta din arbetsförmedling och kolla vad du ska göra. De kan ibland anmoda en ny stämplingsperiod, eller så hamnar du i aktivetetsgarantin. Då jobbar du på nån slags praktik eller ev. går nån utbildning med samma ersättning som a-kassan Lycka till!!
Skrivet av    Helene

Jag fick

Likadant här. Stämplade ca 2 mån, jobbade 6 månader, gick på samma period och stämplade upp resten av dagarna, hade nytt arbetsvillkor. De tittade tillbaka tills förra perioden började. Ring a-kassa och kolla upp det ordentligt.
Skrivet av    Signe

Tycker jag verkar konstigt?

Jag var även sjukskriven en period är inte det överhoppningsbar tid? Jag menar jag har ju arbetat from juli tom mars heltid därefter arbetslös varvat med sjukskrivning. Studerade sedan en termin på komvux. Är verkligen reglerna så att min arbetsperiod inte räknas? Jag tycker folk får nya dagar till höger och vänster. Jag ska kontakta af samty a-kassan på måndag: Tack för ditt innlägg! mvh Olivia
Skrivet av    Olivia

Fick du också ett brev?

Vet inte om jag förstod dig rätt? Fick du nya dagar trots att arbetsvilkoret var längre en 12 månader? Tacksam för svar!
Skrivet av    Olivia

Ja, mitt

arbetsvillkor låg längre bort än 12 månader eftersom jag fick jobb så tidigt under stämpelperioden. Tror det låg ca 1½ år tillbaka. Ja, först fick jag brev att jag inte uppfyllde något arbetsvillkor men efter kontakt med facket var det löst med 300 nya dagar.
Skrivet av    Signe

Tack snälla för ditt svar ? ytterligare fråga.

Var detta länge sedan? Tänkte att reglerna kanske ändrats. Tycker det är konstigt att det är olika. Vilket fack tillhör du? Mvh Olivia
Skrivet av    Olivia

Nä, det är inte

länge sedan. Tror jag har tagit 20 dagar på den nya perioden eller nåt. Är med i Metall
Skrivet av    Signe

Verkar väldigt konstigt

Varit i samma situation och när det var 50 dagar kvar av första persioden ick jag ett brev om att jag hade uppfyllt arbetsvillkoret. Men du har du skickat in arbetsgivarintyg för ditt arbete?
Skrivet av    Bea m. V & H

Fick nya dagar! IMT

.
Skrivet av    Olivia

Bra, Grattis ...

eller antar att du också hellre hade fått ett jobb men skönt för dig att slippa att oroa dig mer nu på ett tag.
Skrivet av    Signe

Tack!

Saken är den att jag ska studera till hösten men hade gärna haft ett sommarjobb. Det verkar som om många konkurerar om sommarjobben här i stockholm. Känns skönt att slippa oroa sig för att bli utförsäkrad. Tack för ditt svar, det var till hjälp. Mvh Olivia
Skrivet av    Olivia

Artiklar från Familjeliv