Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Amningshjälp?

Skrivet av Jica
Har ju nu, som ni sett nedan, just börjat livet som ammande tvillingmamma och undrar nu om ni har några tips för att bättre rusta bröstvårtorna för det eviga slitaget? Ena vårtan har dessvärre gått lite sönder, så det bröstet får jag nu pumpa och ge ifrån med flaska för att det ska läka - men även det andra bröstet är ju rätt så "slitet" även om det än så länge håller. Alla era tips och trix tas tacksamt emot!!!
Svar på tråden: Amningshjälp?

Så här var det för mig

Pojkarna mina är två månader gamla nu. Det tog ganska lång tid innan mina bröstvårtor vande sig vid att amma men nu ammar jag i timmar utan att det gör ont. Första veckorna rann tårarna ibland under amningen för det gjorde jätteont. Det slutade göra ont när pojkarna var ca 1 månad. Jag fick sprickor i båda bröstvårtorna. Jag smörjde in rejält med medelas kräm efter varje amning och satte dit engångsinlägg (krämen kladdar mycket annars). Man behöver inte tvätta bort krämen innan man ammar nästa gång. Efter ungefär en vecka med denna kräm slutade det göra ont och såren läkte. Jag ammade på hela tiden trots sprickorna och smärtan för jag tyckte det var så besvärligt att pumpa och sedan ge barnen.
Skrivet av    Indra

Jag gjode som så...

... att jag, förra gången det begav sig, införskaffade \"snäckor\" som jag hade över bröstvårtorna mellan amningarna, detta för att det inte skulle bli sårskorpor på sprickorna utan hållas fuktigt av bröstmjölk (som även är bakteriedödande). Funkade utmärkt! Har även kommit till användning denna gång, men nu har de fullgjort sin plikt och ligger oanvända...
Skrivet av    Eva-Ley

Amningsknapp?

Det finns amningsknappar (eller vad heter det?) på apoteket som man kan \"sätta på\" för att skydda bröstvårtan. Men sedan är det som dom andra säger, smörj med bröstmjölk o lufta.
Skrivet av    missparker

Artiklar från Familjeliv