Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Undrar om det är någon mer här...

Skrivet av Martina med B-00+V-02+Gabriel 14/6-05
som fått ett barn som är räknat som fullgånget men ändå fått diagnosen IRDS?Vår son Gabriel är född i v. 38+1 med planerat snitt och hamnade i respirator de första dygnen + syrgas i grimma i fyra veckor nästan.Nu är vi hemma igen med en frisk son men funderingarna finns ju där om han EGENTLIGEN är fullgången.Sedan undrar jag om det finns någon här som haft sitt/sina barn på neo i Karlstad?
Svar på tråden: Undrar om det är någon mer här...

vad är IRDS? *IMT*

..
Skrivet av    Maa

Jag vet inte exakta..

betydelsen av förkortningen men det innebär att lungorna är omogna vid barnets födelse.De är stela och det blir tungt för barnet att andas.Detta är ovanligt när ett barn är fullgånget.
Skrivet av    Martina med Gabriel 14/6-05+2st till

Okej, vår son fick sin lungfunktion

utslagen genom mekoniumaspirationssyndrom, dvs en kemisk lunginflammation och syresatte sig inte (han blev friskförklarad efter drygt ett dygn på biva och sedan fyra dygn på neo). Han var fullgången, men det är alltså inte samma diagnos, så jag har inga tips till dig. Förutom att jag förstod det som att symtomen var rätt lika för vår son, så jag vet lite vad ni gick igenom.
Skrivet av    Maa

De trodde Loke hade det

till en början...han låg i respirator..men dog på tredje dagen i livet. obduktionen visade att han hade pulmonell hypertension...förhöjt tryck i lungcirkulationen.
Skrivet av    Linda m. Saga v.35 (snitt v.39) + 3 till

Det måste ju nästan...

vara det motsatta ,eller?
Skrivet av    Martina med Gabriel 14/6-05+B-00+V-02

vet inte...

hans lungor var inställda på samma cirkulation som om han låg kvar i magen, de ställdes aldrig om till livet utanför magen...verkar det som...läkaren jag träffade nu sist inför Sagas kejsarsnitt nämnde nåt om det iallafall.
Skrivet av    Linda m. Saga v.36 (snitt 9/9)+ 3 till

IRDS

Idiopathic respiratory distress syndrome står det för. Sam hade det när han föddes i v 33+5.
Skrivet av    -Esmeralda-

Är det samma som....

BPD????
Skrivet av    yamsan

Ja vi var i Karlstad

Alvin föddes i v.38 och var rosslig och svag när han föddes(på natten) och hamnade på avd.10 på morgonen efter pga andningsuppehåll, svårt att hålla värmen. Vad detta berodde på vet vi ännu inte-han blir två år i januari. Han har fortfarande problem-äter inte så han har knapp men är väldigt pigg och framåt iövrigt.
Skrivet av    Nillan m. Alvin

Artiklar från Familjeliv