Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

sjukskrivna?

Skrivet av Malin med tvillingar i magen
barnmorskan säger att jag nog bör bli sjukskriven nångång runt vecka 20, fast jag har inte alls lust med det ;) känner mej helt okej ju, förutom att jag väldigt lätt blir trött..

har ni blivit sjukskrivna, o i vilken vecka av graviditeten? lite nyfiken ju..
Svar på tråden: sjukskrivna?

Första gången...

... blev jag helt sjukskriven i v 27, mest för att läkaren sa \"Va? Har jag inte sjukskrivit dig än?\" och så slapp jag stämpla... Iofs kunde jag inte jobba, jag klöste mig sönder och samman! Andra gången blev jag sjukskriven i v 17, då jag fick så pass kraftiga och regelbundna sammandragningar av stressen på jobbet + av att jaga tvillingar.
Skrivet av    Eva-Ley

jag blev

sjukskriven i v 24. det är visst obligatoriskt för tvillinggraviditeter inom detta län.
Skrivet av    Linn m Nea & Tilda 041206

I vårt län

är det rutin att sjukskriva i v 24, men mår man OK kan man ju jobba lite. Jag funderar på om halvtid kan gå bra ett tag, men det känner man väl då.
Skrivet av    tårtmamman

v. 27

och då var det tre veckor tidigare än hur de sjukskriver rutinmässigt i vårt landsting. Men jag hade såna besvär med foglossning så därför blev det tidigare. Lycka till!
Skrivet av    stina bf 11/8 *twins*

Vecka 24

Tror jag det var.. Hade sträckt bröstmuskeln då, och när jag var inne på sjukhuset så sa läkaren att \"ja men du är väl ändå sjukskriven nu\". Svarade nej. \"Va! Inte ens deltids?\" Svarade nej ännu en gång. Hon sjukskrev mig hela graviditeten ut. Lite halvmärkligt tyckte jag, men vad fan, jag hade alla tänkbara krämpor så det var ganska skönt när jag väl hade vant mig.
Skrivet av    missparker

V 27 halvt

Först måste du känna själv hur du mår. Jag ville inte bli sjukskriven men i vecka 27 blev jag halvt sjukskriven för då var jag så trött och läkaren vill sjukskriva mig helt men de sa jag nej till. Det ångrar jag nu, vet inte om jag hade fått tjejerna senare om jag hade tagit det lugnare och sjukskrivit mig helt, men läkaren säger att så är det nog. Lycka till!
Skrivet av    LiAg

i v 28 om jag inte minns fel

Jag hade läst att man rekommenderade en sjukskrivning från ca v 28 och vid ett besök hos spec.mödr. då så frågade jag om jag inte kunde få bli sjukskriven(!). Jag förklarade att det var ganska tungt och jobbigt att i så korta pass som 15 tim/v köra och hämta dottern på dagis. Läkaren var förstående och sjukskrev mig så att jag kunde låta dottern vara på dagis mera. Då kunde jag och sambon turas om att hämta och lämna. Kram
Skrivet av    Nette m Alice-02+Ville&Tuva-04

v.21

Men jag sitter väldigt lite på jobbet, går och står mest. Hade tidigt sammandragningar så för mig var det bra. Från v.25-26 var jag fysiskt/psykiskt höggravid och sofflocket har varit min käraste vän.
Skrivet av    Charlotte med trean och fyran i magen

re

oj, det behöver du inte om du inte vill. jag sjukskrev mig halvt from v 34 och helt from v 36 och småttingarna föddes v 38+0. har man inget påfrestande arbete och tycker det är ok att vara på jobbet känns det säkert bättre att vara på jobbet än att gå hemma, så tyckte jag i alla fall...
Skrivet av    Majoslava

v. 33

Jag jobbade säsongen ut på museet, sen blev jag sjukskriven. Det funkade bra. :-)
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia

v. 28 efter mkt tjat!

Hade grym foglossning och arbetade som datalärare och kunde knappt komma fram till mina elever och stå hängandes över deras datorer för att visa dom saker....hade så ont, men läkaren på specialist-MVC sa: \"ja men tänk förr....då födde dom minsann på åkern när dom arbetade, inga sjukskrivningar där inte!\"....*kärring*......Men tillslut blev min vanlig MVC-barnmorska förbannad och ringde upp spec-mvc och förklarade att dom faktiskt fick sjukskriva mig nu! Så i vecka 28 blev jag det. Men det är ju helt beroende på vart man bor, vilket jag tycker är konstigt, för det skijler ju verkligen på veckorna, en del säger v. 24, en del ännu tidigare och en del v.30.....
Skrivet av    Sunshine m. Ludde & Alex -03

I vecka 21

helt utan problem. Jag hade inte nämt något om sjukskrivning utan det var läkarens idé. Hade ganska mycket foglossning och var öppen 1-2 cm från vecka 26. Så jag blev ordinerad \"Sträng vila\"! Fast vi var ju mitt inne i flytt från lägenhet till hus så det blev inte mycket vila ändå. Fast rent mentalt var det skönt att kunna slappna av och bara koncentrera sig på familjen och dem kommande barnen. Det hade kännts jobbigt att behöva stressa med jobb när man hade så mycket annat på gång.
Skrivet av    Tanja m. Simona, Filip & Isabella

V 8

...men jag hade ju en långt ifrån normal graviditet.
Skrivet av    Maria med E&A

v. 28

Jag blev sjukskriven from v 28 men då tvingade min bm att hålla mig hemma för jag fick sammandragningar. Jag var nästan lika stor som en fullgångången enlinggravid då. Hon rekommenderade sjukskrivning från vecka 20 men jag lyssnade inte på henne för jag mådde jättebra. Plötsligt, 2 månader senare fick jag sammandragningar utan att de gjorde ont, så jag fick vara hemma efter det. Och skönt var det, insåg jag efteråt, så att jag kunde sova ut och vila ordentligt. Det får man inte på ett bra tag efteråt. Just det, och jättegrattis till tvillingmagen! Det är jättekul att ha tvillingar även om det är lite kämpigt ibland. Det är värt allt extra arbete, tycker jag.
Skrivet av    Bea m Malte och Nora 030908

ca v20

Jag väntade 20/9. Sjukskrevs halvtid från 15/5 och heltid från 15/6. De kom 17/8 Jag hade inga som helst problem utom tröttheten. Efter sjukskrivningen hade jag tid för arr bla umgås med min man istället för att sova _all_ tid utanför jobbet.
Skrivet av    stina m k&m 030817

v.16

Jag blev sjukskriven redan i v.16 på grund av foglossningar. Tycker att det både är skönt och tråkigt. Hade sett fram mot att jobba i höst men...
Skrivet av    Tess m. Lukas-03 & tvillingar bf 7/12

Jag blev

halvtidssjukskriven i v 25 och heltidssjukskriven i v 29. Det var just tröttheten jag blev sjukskriven för. Blev alldeles för jobbigt att arbeta. Annars hade jag inga problem!
Skrivet av    Snowflake

Jag träffade

läkaren i måndags och han sa att jag fick bli sjukskriven när jag ville :) men att jag inte skulle räkna med att jobba de sista två månaderna oavsett hur jag mår. Så det borde väl bli vecka 31 nånting väl?
Skrivet av    AnnaPanna bf 14/2x2

V 24 ½tid v28 heltid

Jag var så trött, så trött, så trött att jag bara sov när jag inte var på jobbet, så jag blev sjukskriven på halvtid i v 24. Men eftersom de på jobbet tyckte jag skulle göra samma saker fast på halva tiden blev det heltid från v 28.
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

Är inte sjukskriven än

och jag är i v 22. Nästa gång jag träffar en läkare blir runt v 26, vi får väl se vad de säger då. Jag frågade min BM lite om sjukskrivning och hon trodde runt v 30. Just nu känner jag mig pigg (har precis haft semester), men man vet ju aldrig. Man ska nog akta sig för att hålla ut för länge, efter v 36 sjuksrivs man ju inte heller...
Skrivet av    Myralo m nr 3 & 4 Bf 20/12

Artiklar från Familjeliv