Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Brev -behöver hjälp.

Skrivet av Fsklärare
Om 2 veckor börjar jag arbeta på en ny förskola i en annan kommun.
Min blivande chef där vill att jag ska skriva ett brev som ska lämnas till föräldrarna där jag berättar om mig själv. Men vad ska jag skriva??? Kommer bara på att berätta om min vad jag heter, ålder, var jag bor + att jag är gift samt har barn. Men sen då... Hjälp mig gärna, brevet blir superkort tycker jag.
Svar på tråden: Brev -behöver hjälp.

du kan ju berätta

om du har ngt särskilt intresse, ex skapande verksamhet eller utelek
Skrivet av    christina

Nån slags hook...

..något som gör att man lägger dig på minnet. Plus något privat intresse, även om det inte har med jobbet att göra (bra ingång till kontakt med föräldrar). Ett tips är att inte skriva för mycket om egna barn. Det blir säkert bra!
Skrivet av    groen

Jag skulle nog

berätta om tidigare jobb erfarenheterockså . Mer skulle jag inte skriva.
Skrivet av    Mia . Fskl

Det är inte

fel att det kort tycker jag! kort och koncist är ofta bra. Lycka till!
Skrivet av    Knattarnas mamma

Utöver det du sagt

tycker jag att du ska lägga till vad du har för utbildning (barnskötare? förskollärare?) vad du har för arbetslivserfarenhet och främst då inom barnomsorgen och kanske nåt om vad du tänkt dig att tillföra förskolan. T ex om du är väldigt bra på att sjunga med barnen och tänkt satsa på det, eller måla, eller vara ute i naturen. Eller vad du nu är bra på/gillar. Inget mer privat, skulle jag säga, det räcker med det som du redan tagit med. Kul med nytt jobb (avis :-)), lycka till!
Skrivet av    maisy

en liten bild

av dig själv t.ex tagen av en digitalkamera kan väl vara kul. Banet kan då visa hemma för syskon, mor och farföräldrar att du är hans/hennes \"fröken\".
Skrivet av    lisa

pedagogiken då?

Alla som svarat har tipsat dig om att skriva personliga saker och möjligen nämna tidigare arbetsplatser, är det bara jag som är intresserad av personalens pedagogiska idéer och förhållningssätt? Jag hade jättegärna velat höra vad som gjorde att du valt att arbeta på förskola och något kort om vilka idéer du tycker är viktiga att arbeta med på förskolan.. könsrollsmönster, utelek, musik, rörelse? Ingen doktorsavhandling, men gärna något litet. Och en bild är ju jättekäckt för barnen att få se innan. Lycka till på din nya arbetsplats!
Skrivet av    sisla

1000 tack

för alla svar - vilken respons. Nu har jag lite fler ideér och ska ikväll försöka att få till brevet.
Skrivet av    Fsklärare

Artiklar från Familjeliv