Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur

Skrivet av angrl no 1
gör man när man har gemensam vårdnad och ena partnern bestämt sig för att ta barnen på semester. Ett barn ena veckan, 2 barn andra veckan?
kan man göra så trots att ena parten inte samtyck
Svar på tråden: hur

till saken hör att

herrn i fråga fixar inte att ha hand om tre barn samtidigt.
Skrivet av    angel no 1

tycker att det verkar-...

som en utmärkt lösning om han inte klarar alla tre samtidigt. Huvudsaken är väl att han gör sitt bästa, om han har allt tre samtidigt kanske det inte funkar alls. Det är ju bra om du hjälper till med umgänget istället för att skälpa. Om nåt år kanske det funkar med alla tre. Lycka till och hoppas ni kommer fram till en bra lösning.
Skrivet av    Lilla A

Låter förnuftigt av herrn

Han fixar inte alla tre samtidigt, alltså försöker han göra det bästa av situationen. Är inte det bra? Ska han heller sitta hemma med alla? Tycker isf att den andra är ogin som vill sätta käppar i hjulen för en lösning som kanske är den bästa för _barnen_...
Skrivet av    Eva

ok,

visst låter det bra, då kapaciteten hos honom e begränsad. men han gör så av ren elakhet,för att såra dessutom e det barnens födelsedagar de veckor som han hindrar mig ifrån umgänge.Dels för att jag inte ska få vara utan barn enl honom.
Skrivet av    angel no 1

Förstår inte

hur du menar? Han klarar inte av 3 barn samtidigt,men du vill alltså vara barnledig,ska han då ha alla 3 barn samtidigt fast han inte klarar det då eller?
Skrivet av    Maja

jag vill inte

vara barnledig! men han har bestämt att hur det än blir med semestern,så ska han se till att jag inte får någon frihet enligt honom. för det e så han ser det. och då tar han (hans uttryck) ett barn ena veckan och två barn andra veckan.
Skrivet av    angel no 1

men hallå....

tror du på fullaste allvar att han gör detta för att göra livet surt för dej??? Du klankar på att han inte klarar av alla tre han tar 2 sedan 1 för att göra det hela lättare för sig.. men han försöker ju i alla fall. Tar han ettan när den har födelsedag och sedan de andra två när de fyller år? Det verkar ju inge vidare i så fall men å andra sidan om ni inte kan ta födelsedagarna tillsammans så kan ju du fira födelse dag senare med barnen. Eller handlar det hela om att du vill vara barnfri???? Hur är det då för sammanboende föräldrar???? Du kanske kan ordna barnvakt hos några släktingar för ettan om du behöver ensamtid? I bland är det bra för barn att få lite extra tid med sin förälder ensam så se den tiden som någe possetivt. Återigen lycka till och va inte så bitter. Allt blir nog snart bättre.
Skrivet av    Lilla A

det e så,

han gör saker som e till för att göra livet surt för mig. han har dessutom sagt att det ska bli hans nya sysselsättning.
Skrivet av    angel no 1

tycker synd om dej...

vill ju inte tro något ont om någon. Har då inga andra råd än att du låssas att allt går jättebra han kommer säkert bli mild om du är över snäll. Du kan ju alltid prova.....;-) Skickar över en styrkekram. Va stark och tänk på det bästa för barnen.
Skrivet av    Lilla A

tack,imt

ä
Skrivet av    angel no 1

jag tycker det är skitdåligt..

att en förälder inte kan ha alla 3 barnen samtidigt..helst om det är enbart för att se till att du inte blir barnledig alls..+ att hur kul är det för det barnet som blir bortvalt..sedan tror jag inte att det är så mer jobbigt att ha 3 barn mot att ha 2..beror ju klart på åldern men klarar du av det resten av året så klarar säkert han av det också under 1-2 veckor om året.. ja han kan säkert göra så men han borde inte få göra så tycker jag..
Skrivet av    Ellen _ _ _

Varför..

\"kan\" inte en pappa ta hand om 3 barn, nåt som alla mammor alltid gjort i alla tider!! Varför ska man ha sån otrolig förståelse och tycka synd om en pappa i alla lägen? En ensamstående mamma har ju aldrig nåt val än att bita ihop och kämpa på! Och vad är det för fel på om ANGRL no 1 skulle vilja/behöva vara barnledig? Pappan kan väl också skaffa barnvakt genon nån släkting eller så? Alltid ska en mamma klara allt och pussla ihop sitt liv med barnen i första rummet... Jag blir så trött. Sluta mjäka med dessa stackars papporna. Dom är väl lika mycket föräldrar som mammorna va?? Ju mer man klemar bort dom, ju ynkligare blir dom! Peppa dom istället och tala om att dom minsann också kan!
Skrivet av    mamma till 2

Fruktansvärt!

Har tyvärr inga tips och råd, men vill skicka en styrketår (whiskey) till dig! Verkar vara ytterligare ett x med maktbegär och kontrollbehov. Inget att avundas dig, men har han precis börjat med detta beteende, eller har det pågått länge?
Skrivet av    Blue/Benji

tack ,

håller med dig !
Skrivet av    angel no 1

tack för whiskeyn :)

ja det är väl det jag börjar komma under full med, har sett detta tidigt men tyvärr blundat för det. och ja det har pågått länge.
Skrivet av    angel no 1

ja vad säger man

visst kan männen också, och i grund och botten tror jag det handlar om rädsla från mannens sida. men vadå , jag kunde inte allt i början. men att kontrollera mig på detta sätt e så lågt :(
Skrivet av    angel no 1

spelar väl ingen roll...

könet i det här fallet spelar väl ingen roll skulle tyckt samma sak om situationen va omvänd.
Skrivet av    Lilla A

Artiklar från Familjeliv