Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tror ni om det här?

Skrivet av -Maria N-
Jag var på intervju idag och tydligen "ligger jag bra till" för att få jobbet. Det är iaf vad rektorn sa. Och då börjar man ju fundera på hur det ska fungera i framtiden. Jag behöver lite bollplank, typ.

Tjänsten är utannonserad på 100%, och vill jag jobba heltid så får jag naturligtvis göra det. MEN det är en dryg timmes resväg till arbetsplatsen och det blir ju fem riktigt långa dagar för både mig och barnen om jag jobbar heltid. Skulle jag gå ner till 80%, vilket är fullt möjligt, skulle jag (och barnen) kunna få en ledig dag. Fast då blir det ju också mindre pengar in i kassan. Och pendlingen kommer kosta lika mycket oavsett hur mycket eller lite jag jobbar.

Egentligen ser jag mest fördelar med att inte jobba heltid. Åtminstone så länge det skulle bli 4 arbetsdagar i veckan. Men frågan är ju också vad som händer om jag (gud förbjude!!!) blir arbetslös igen och inte har jobbat fullt? Då baseras väl a-kassan på lönen från de 80%? Eller? Och då handlar det ju också om vad jag får för lön i grunden...

Och tror ni att det skulle gå att ta jobbet på 100%, men direkt ta tjänstledigt 20%? Eller måste man ha jobbat en viss tid för att få gå ner i tjänst?

Jag märker att jag inte kan någonting, ju!
Svar på tråden: Vad tror ni om det här?

Man måste ha jobbat 6 månader

Eller rättare sagt efter 6 månader kan de inte säga nej till din begäran att gå ner i tid om du har barn under 8 år.
Skrivet av    Bea m. V & H

aha!

Så om jag blir erbjuden jobbet och tar det på 80%, så är det en tjänst på 80% och inget annat. Jag tänkte annars att jag skulle kunna ha heltiden i botten och gå upp när jag ville det, typ. *tar ut en hel del i förskott här*
Skrivet av    -Maria N-

Ni kan ju förhandla

om att du skall ha en 100%-tjänst men att du i början bara skall jobba 80% och ha möjlighet att gå upp till hundra om du meddelar innan. Det finns ju alltid utrymme för förhandling. I lagen är bara reglerat att de inte får säga nej efter 6 månaders anställning.
Skrivet av    Bea m. V & H

ja

Det är ju en tanke, förstås. Tack för att du svarade, Bea! Alltid lika pålitlig.
Skrivet av    -Maria N-

1 föräldradag

ett alternativ är väl om du har kvar några föräldradagar typ lägsta nivå dagar så kan du väl ta ut en sån å då har du 100 % el om de kan erbjuda dig 80 % å stämpla en dag... vet inte om man kan göra så här...men jag tror det
Skrivet av    marren

Nix

Inte en enda dag har jag kvar. Men gäller inte samma regel där som för tjänstledighet, egentligen. Att de kan neka tills man har varit anställd i 6 månader? Vet inte om det kanske kan bli bråk med a-kassan om jag stämplar 20%. Tjänsten var ju utlyst på heltid och jag är ju arbetssökande på heltid. Känns konstigt, hur som helst. Det lutar nog åt att jag helt enkelt nöjer mig med att jobba 80%. Kan jag få det som en heltid med tjänstledighet är det bra, men det är inte superviktigt. Nu beror det bara på lönen. Får jag mer pengar i plånboken efter 80% arbete (pendlingskostnaden inräknad) blir det jobb på deltid. Annars tar jag det som ett heltidsjobb.
Skrivet av    -Maria N-

Lite förtydligande

Det är för delledighet utan ersättning man måste vänta 6 månader. (Gäller visseligen all föräldraledighet) och det är en form av tjänstledighet man tar när man arbetstidsförkortar så kvalifikationstiden gäller för det. Det finns inte speciellt många fall då man kan beviljas tjänstledighet för. I föräldraledighetslagen står det: \"7 § En förälder har rätt till förkortning av normal arbetstid med upp till en fjärdedel för vård av ett barn som inte har fyllt åtta år eller som är äldre än så men ännu inte har avslutat sitt första skolår. Kvalifikationstid i anställningen krävs enligt 9 §. Lag (2001:143).\" \"9 § Som villkor för rätt till ledighet enligt 5--7 §§ gäller att arbetstagaren vid ledighetens början varit anställd hos arbetsgivaren antingen de senaste sex månaderna eller sammanlagt minst tolv månader de senaste två åren.\"
Skrivet av    Bea m. V & H

Artiklar från Familjeliv