Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Då var jag här igen...

Skrivet av sessa81a
Har varit på kardiolog.avd idag för första gången o de kändes bra. Läkaren va mycket trevlig o hon verkade veta precis vad hon prata om. Tyvärr va hon inte särskilt insatt i vårt fall o de gjorde mig lite ledsen.

Vi var även på noenatal.avd o fick gå runt där o titta hur de såg ut o o.s.v.
Där va jätte fint men kände mig ändå på nåt konstigt sätt inte särskilt välkommen. Kan fortfarande se förlossningsfilmen som jag fick se på föräldrautbildningen framför mig. I den va där en bit om hur de va förr att mammorna inte fick ha barnen hos sig utan där sköterskorna kom in me bebisen när de va dags o amma. De va en sån känsla jag fick när jag va på neo, att de va dom som skulle göra de mesta o jag skulle bara stå vid sidan om o se på.... De kändes inte alls bra.

Fick även en ordentlig förklaring på vad AV-block innebär o vad skillnaden e på 1,2 o 3.

Nu känns tiden evighets lång, vill bara att vår lilla Elijas ska få komma ut till vår värld.
Svar på tråden: Då var jag här igen...

det kommer att gå bra

när man väl är mitt i det så kommer man att acceptera och bara göra allt så bra som möjligt. lycka till!
Skrivet av    Hanna med Oscar

Fantastiska på neo...

Jag måste bara få skriva att jag och min man har enbart positiva erfarenheter från neo i Lund där vår Elias har legat tre gånger. Jag kan förstå att det nu kan kännas som om du kommer att stå vid sidan av och att ditt barn \"tillhör landstinget\". Personalen på neo är otroligt duktiga på allt de gör, både medicinskt och omvårdnad, men det är ni som är föräldrarna och jag tror att jag kan lova att de kommer att göra allt de kan för att ni ska känna det. Undrar ni något (vilket man gör väldigt mycket) så bara fråga och de kommer att förklara för er allt som ni vill veta. På både neo och nere på avdelningen är de jätteduktiga på att ta hand om hela familjen så jag tror nog att ni kommer att \"trivas\". Bli inte skrämd av alla sladdar och slangar, du kommer att kunna ha Elijas i famnen ändå och kanske tom kunna amma honom lite om han orkar. Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra
Skrivet av    Paula och Elias

hej

Jag kan bara hålla med om vad Paula skrev här ovan. Vi var på neo i Lund i ca en vecka efter vår sons hjärtop. Vi trivdes jätte bra oh personalen var trevliga. De gjorde verkligen allt för att vi skulle känna oss delaktiga. Hoppas att känslan du fick där ändras när väl Elijas kommit. Det är ju jobbigt när det inte känns bra redan i från början. Hoppas allt går bra för er, skriv gärna och berätta hur det går.
Skrivet av    Linda & Edwin

Den känslan försvinner....

...speciellt då lillknodden kommit.... Har legat på neo med mina barn allihop...Att Zs äldre fick ligga där beror på att de föddes med bilirubin dvs mixat blod o inte alls med min blodgrupp nån av dom...o jag har aldrig upplevt så... Minns iofs att det tog över 1½ dygn innan jag kunde hålla i Zacki men det berodde på att vi förflyttades från DS till ALB o andra omständigheter... Att sova med dom första tiden är inte lätt, men där finns det inga besökstider osv för föräldrarna, där finns inget som säger att du inte ska få mysa o gosa med lillknodden o där är allt mycket lugnare än på avdelningarna samt att du har lyxen att ha en egen sköterska som hjälper, ger stöd o finns där...O har du turen att få igång mjölkproduktionen så gör de allt de kan för att du ska kunna amma honom....Sedan ser de även till er o era behov med mat o sömn osv.... Nu har jag ingen erfarenhet av Lund men jag går i god om att där finns välutbildad personal o bättre vård kan inte eran guldklimp få....
Skrivet av    Mimmi & Zacki

rörde ihop neo med IVA *IMT*

*IMT*
Skrivet av    Paula och Elias

Artiklar från Familjeliv