Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga ang sitta på vuxen stol

Skrivet av victoria med Marcus
Hej
Har en son 1½ år som suttit i barnstol men nu vill sitta i vanlig stol runt köksbordet. Behöver då någon kudde eller annat för att komma upp lite cirka 5-10 cm. Någon som vet om det finns någon speciell stolinsats till vanlig stol eller om man bara ska ha en lite hårdare kudde och i så fall vart hittar man en sådan.
Tacksam för tips..
Kram från viktoria med Marcus
Svar på tråden: Fråga ang sitta på vuxen stol

I Danmark...

...fanns det en jättesmart variant på barn stol. Den satte man på en vanlig stol, man hängde den i krokar på stolsryggen och barnet kom ca 20 cm högre upp. Jag har tyvärr inte sett denna fiffiga stol i Sverige! Men jag har för mig att det finns en annan typ av förhöjning att sätta på stolen, fråga på närmsta barn/baby-affär. Lycka till!
Skrivet av    carina_huel

Det finns

en typ av stolsits som man spänner fast på en vanlig stol. Ser ut som en barnstol fast utan ben ungefär. Säljs i barntillbehörsbutiker antar jag...
Skrivet av    Annika m R, L & N

Vi har...

...en sådan. Vår är av märket Baby Björn, men det finns säkert andra märken som har liknande stolar. Vi köpte den för att kunna få med oss en barnstol under vår utlandsvistelse och den har fungerat utmärkt. Nu använder vi fortfarande bygeln, så den är precis som en vanlig barnstol. Det går dock att ta bort bygeln och då blir det mer en förhöjning (med lite ryggstöd). Kanske kunde vara något?
Skrivet av    Jeany

tankar och tips

Hej! Vi har köpt en \"barstol\" på ikea och sågat ner benen så att stolen är lite högre än våra vanliga stolar. Det funkar jättebra, sonen kommer lite högre upp och stolen går ändå att använda av vuxna (allrahelst av sånna småväxta som jag ;)). Sen tänkte jag att man borde väl kunna ta en bilstolskudde, en sån där som barn sitter på när man använder vanliga bältet i bilen. De kostar inte mycket och är ju ungefär så stora som en vanlig stolssits.
Skrivet av    lisalei

När jag var mindre

använde man telefonkatalogerna... Stadiga o tjocka!!! Finns i alla hem!!! Lycka till
Skrivet av    Jajja m A&A

vi har en på landet

Babybjörns stol i plast (lätt att torka av) som man spänner på en vanlig stol. det är bara en förhöjning liksom.Vi har den utan bygel för 1½ åringen. det finns helt vanliga kuddar i lite hårt material på babyland annars att köpa med spänne. Lycka till.
Skrivet av    CW

Vi har köpt

en stol på IKEA som ser ut som en vuxen stol fast lite mindre och är högre än vanlig, William älskar att sitta på den.
Skrivet av    Nettan i Kanada

Tack för tips. köpte en tripptrapp.IMT

.
Skrivet av    Helena med Marcus

Finnes..

Min son på 21 mån sitter i en babybjörn stol utan bygel som man spänner fast på stolen, vilket gör att han når upp.
Skrivet av    Annice med G 031101 och bf 051031

Artiklar från Familjeliv