Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hål i öronen som inte läker... Vad göra?

Skrivet av Zant
Dottern tog hål i öronen för flera månader sedan. Hon fick inga instruktioner utom att låta dem sitta i ett visst antal veckor innan hon tog ur dem och ev. bytte. Hon hade ganska ont nästan hela tiden men var ihärdig. När det var dags att ta ut dem så fick jag vara med och göra - då kom det var ur hålen... Suck. Jag tyckte då att det enda raka var att försöka ta ur hängena varje dag och göra rent både dem och hålen med klorhexidin. Detta har skötts hyfsat, ibland varit lite svårt när hon varit hos sin pappa... Men hålen vill inte läka ändå, och igår började hon få ont igen - rejält ont. Nu har jag sagt att hon nog får ta ut hängena om det inte är bättre idag. Lite tråkigt för henne när hon nu kämpat så hårt för sina hål. Någon som har något bra tips - eller är det bara att ge upp nu?
Svar på tråden: Hål i öronen som inte läker... Vad göra?

Är nog rädd för att hon får ta ut dom! imt

-
Skrivet av    Lille Skutt

Köp läkringar i guld

ta _inte_ ur dem innan det läkt ordentligt och tvätta med tex asolsprit morgon och kväll så tror jag det löser sig.
Skrivet av    marib

Tack ska ni ha för svar! Men....

dottern hade tur! Det var en finne som hade vuxit precis intill hålet! Nu ska vi fortsätta som förut, fast tvätta två gånger per dag i stället för en. Läkringar i guld - är det bättre än plastörhängena de får för läkningen hos dem som gör hålen? Och i så fall varför? Bara nyfiken, ska nog inte köpa några så som det verkar nu i alla fall!
Skrivet av    Zant

Jag skulle råda dig

att köpa ringar och sätta i. Ploppar har en benägenhet att täppa till och inte låta hålen lufta. Köp Klorhexidin Sprit att badda med och ringar så ska du se att det läker snart! Du behöver inte ta ut dem än, tänk på att det dessutom är rötmånad just nu, och då tar det längre tid att läka.
Skrivet av    Christine-gift med indian *11/8*

Som jag skrev nedan

ringar gör det hela mer luftigt. Om det inte var plastringar hon fick i hålen från start? /Christine, har 12 hål i öronen
Skrivet av    Christine-gift med indian *11/8*

Alla mår inte bra av platen

har själv barn som hade de bekymmren, de försvann när vi bytte mot läkringarna.
Skrivet av    marib

Artiklar från Familjeliv