Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Språk

Skrivet av HS
Barnet lärs svärisarnas språk emot min vilja, för att kunna prata med dem. Jag kan inte deras och har inte tänkt att åka dit. Däremot tänkte vi ev. provbo i UK, utan bomber.

Om Svärisarna vill vara här som de varit 3 ggr, men inte kan något språk som de flesta här kan, så de blir väldigt språkhandikappade, vem bör lära sig vilket språk?

Jag tycker alla ska kunna hyfsad engelska till att börja med, då man har ett EU-visum, svenska om man ska vara här.

Hon är språklärare i latin, han är kärnkraftstekniker på utrikes jobb ibland med hemspråk och usel tyska samt dålig engelska. Jävligt kul att ha som gäster...
Svar på tråden: Språk

Var tacksam

att dina barn fàr ett gratis spràk pà köpet. Jag är född och uppvuxen utomlands och om min utländske pappa hade vägrat att min mamma pratat svenska med mig och mina bröder hade jag inte suttit här...
Skrivet av    *CuP*

Jag undrar också...

hur din fru och hennes föräldrar står ut med dig. Du verkar inte så kul som värd! Att kräva att de ska lära sig svenska som talas av knappast en miljon människor är lite magstark samt att du vägrar lära dig din frus språk.
Skrivet av    mani

Alltså

oerhört dåligt av dig tycker jag att inte stödja att ditt barn får den andre förälderns språk. Jag, som bor i Kanada, pratar svenska med min son och skulle min make vara motvillig till det då hande han inte varit populär milt sagt. Nej, tänk om! Engelska lär de sig ändå!
Skrivet av    Nettan i Kanada

Att ens barn blir

tvåspråkiga är ju en fantastisk gåva som man ska vara tacksam över. Tänk vilken tillgång för dina barn. Att du sen inte har något intresse för din frus språk och land verkar för mig helt obegripligt. Konstigt att man inte vill ha någon förståele för varifrån en käresta kommer ifrån.
Skrivet av    Anna CA BF 20/10

Vad är det för fel

pâ att dina barn lär sig tvâ sprâk? Jag tycker det är logiskt. Dâ fâr de även lära sig tvâ olika kulturer. Jag tycker att det är trâkigt att du är sâ negativ.
Skrivet av    dosiss

Är det månne

samma troll som härjade på ett annat snack med likartade frågeställningar för en tid sedan?
Skrivet av    Akenanogavos

Det skulle jag tro! IMT

Skrivet av    Miqa - bf 17/9 *nu i Sverige*

Nej det var du

p-o
Skrivet av    HS

Härligt med fler språk

Tycker tant logopeden. Ditt barn lär sig väl svenska ändå? De flesta klarar mycket väl att prata två språk även om det oftast rör sig om ett modersmål. Ogint att missunna ditt barn chansen tycker jag!
Skrivet av    Karinko

Artiklar från Familjeliv