Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

2 veckor på landet

Skrivet av Mia_Sthl
utan att hjälpa till ett dyft!!
sover till 13-14 tiden
kommer till dukat bord och äter

ja, ja man får väl skylla sig själv...
Svar på tråden: 2 veckor på landet

Hela sommaren...

Spelar ingen roll var vi är - ingen har lyft ett finger! Tog mej ett vansinnesutbrott med hot om hemskheter förra veckan, så nu har sonen klippt gräset en gång och dottern alldeles otjatad knutit ihop en soppåse... Ska man skratta eller gråta? Längtar så tills skolan börjar och allt går tillbaka till normalläge - sommar innebär otroligt mycket merarbete för mej!
Skrivet av    Mia2+1

Min skulle vägrat

att följa med. Två veckor utan dator och kompisar skulle aldrig gå - då skulle han bara ha förstört för alla andra med sina sovvanor och humör. Vi fick med honom i två dagar och då kunde han hålla sig trevlig... Fast hemma hjälper han till lite grann - eller rättare sagt han gör det jag säger till honom om.
Skrivet av    bettis

Men varför?

Varför tillåta att sova så länge.. Hade jag aldrig gjort.. Och vill man ha mat så får man hjälpa till.. Bara för att man har sommarlov så innebär det inte här hemma att man inte gör något. vi då? föräldrarna.. ska inte vi få vila och bli uppassade lite under semestern? Ja lite funderingar från mig..
Skrivet av    -TH-

Dottern som är 14 hade

gladeligen följt med. Hon sover till 10.30 men det gör vi andra också. Hjälper till mycket när vi är i stugan. Hon älskar att göra saker i trädgården som att flisa grenar med flismaskinen m.m Hemma gör hon också en del handlar lägger in tvätt m.m Vet inte hur jag lyckats med henne! Men sonen som är 16 däremot. Han har varit med i stugan 4 dagar denna sommaren (inte i sträck) och det får jag höra hela tiden att jag ska vara tacksam över. Han sover till 15-16 tiden och hjälper inte till med något utan gnäll. Fast häromdagen fick jag faktiskt honom till att gå ut med hunden på kvällen när vi andra var bortbjudna (ja han var också bjuden så klart men ville inte med). Han säger att jag bara tjatar hela tiden och det är ju inte så konstigt för han gör ju ingenting....
Skrivet av    Pinse

sova länge

jo, av ren lathet även från MIN sida så är det himla skönt när de sover - även stora barn...
Skrivet av    Mia i Sthlm

sedan undrar hon

varför \"alla andra\" FÅR så mkt saker av sina föräldrar!! Min fick inte ens buss pengar in till staden.
Skrivet av    Mia i Sthlm

okej

det kan jag hålla emd om att man njuter av lugnet när de sover.. :) Men samtidigt vill jag inte ha honom uppe halva nätterna heller för då kan inte jag sova. Nä längre än till 11 låter jag honom inte sova när han e här..
Skrivet av    -TH-

Det där hör man ofta..

\"alla andra\" får... jo jo fast när jag väl pratade med ett par andra mammor så är det precis det de får höra av sina barn *S* Nää den historien köper jag inte av min grabb..
Skrivet av    -TH-

fast

jag SER Hennes vänner HAR / FÅR mer saker/pengar men jag SER också att de hjälper till mer.
Skrivet av    Mia i Sthlm

ahh

där ser man... jo det kan oxå känna igen, men mer på att grabben ofta säger att jag är den morsan som tjatar mest.. Och det stämmer säkert, men efter att jag hade min samtal med de andra mammorna så sa de att deras grabbar hjälpte till mer och gjorde oftast vad de sa till dem.. Behövdes inte så mycket tjat *S* DET gillade inte min grabb att höra..
Skrivet av    -TH-

varför kan inte du sova?

En tonåring ska väl kunna vara vaken utan att föräldrarna behöver vara vakna? Gör han mycket oväsen? I så fall är det väl det som är problemet och inte hans sovtider. jag tycker absolut inte att man kan bestämma över en tonårings sovtider. Dom är snart myndiga och ska fatta mycket större beslut än när dom ska vara vakna och när dom ska sova. Min 13åring och 17åring har redan i flera år bestämt över sina sovtider. Just nu är 13åringen vaken hela nätterna, men det är ju sommarlov så det är ok. När skolan väl börjar så märker dom själva att det inte håller att vara vaken hela natten.
Skrivet av    mamma till tre

Samma här, det får de själva

sköta. Enda gången jag inte kan sova är om de är ute och ska komma hem (alltså inte sova över hos någon) då är jag vaken tills de kommit hem.
Skrivet av    Pinse

Nja det är väl

mer att jag hör honom hela tiden.. Han glömmer bort att vi är vakna så han har för sig en massa saker.. Sen är det väl det att jag vill inte att han ska vända på dygnet.. Tycker inte man ska sova hela dagen.
Skrivet av    -TH-

Åh

Men det är ju det skönaste som finns så länge man kan! Tids nog försvinner möjligheten att vända på dygnet. Hade jag inte lilleman skulle jag med vända på dygnet, bums :-)
Skrivet av    maria65a

Artiklar från Familjeliv