Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

PS2 v.s Xbox

Skrivet av Icke spelintresserad mamma:-)
Hej! Sonen fyller 6 år om ett par veckor och vi tänker köpa ett nytt tv-spel. Han har Playstation idag, så för att kunna använda samma spel lutar det mot PS2, men.....

1. Skiljer det något i pris på spelen?
2. För vad finns det bäst/flest spel?
3. Kan man använda Xbox som dvd-spelare?
4. Kanske t.o.m Gamecube är det bästa?

Vill också gärna ha tips på spel som är lätta att komma igång med för en icke läskunnig. Gärna något coolt och äventyrligt....

Hoppas på svar....
Svar på tråden: PS2 v.s Xbox

svårt det där

Spelen kostar ungefär lika mycket, och vilak spel det finns är lite olika, men nu förtiden så släpps dom flesta spelen till både xbox och ps2 ja xbox kan användas som dvd-spelare. Jag skulle rekomendera att köpa en chippad konsol då kan man ju spela backuper på spelen. Sedan så släpps ju nya xbox360 lagom till julhandeln, det kan ju vara ett alternativ, men kommer kosta några tusen, men det komemr vara en riktigt häftig sak. Men kolla lite vad hans kompisar har för tv-spel, har man lika så kan man ju låna spel av varandra.
Skrivet av    Ralf

Svarar lite sent...

men jag tycker ni ska satsa på ps2 eller GC. GC kan in få för mycket bra pris nu, under 1000-lappen. Både PS2 och Xbox kan användas som dvd men inte GC. Skälet till att jag tycker att PS2 och framför allt GC är ett bättre val är att utbudet av spel som passar en 6-åring är större för PS2 och GC. Xbox har främst titlar som passar för vuxna. Barn brukar klara av rätt mycket även utan att kunna läsa. På kartongerna står det en åldersrekommendation. Spel som alla åldrar får spela (även om de yngsta inte klarar av det) är märkta från 3 år. Vi har alla konsoller här så du får gärna fråga mer om det är något.
Skrivet av    Birgitta med Moa

Tack båda...

Har beställt PS2 idag, sonen fyller nästa vecka och kommer nog att bli överlycklig. Fick betala 1495 kr och frakten var fri. Nu gäller det bara att hitta några bra spel som är spännande och lagomt svåra för en 6-åring. Lego Star Wars skall jag köpa, men vill gärna ha tips på andra bra titlar.
Skrivet av    uls -icke spelintresserad mamma

Artiklar från Familjeliv