Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6-års-present till sonen

Skrivet av Filles mamma
Sonen fyller 6 år om en vecka och jag håller på att få panik när det gäller presenter. Han önskar sig gameboy eller likande, är det för tidigt att börja spela det när man är 6 år och hur mycket kan det kosta?
Annars älskar han lego och bilar och byggrejor i alla de former. Tacksam för tips!
Svar på tråden: 6-års-present till sonen

Min 6-åring fick gameboy i år

Vi funderade länge, men köpte till slut en Gameboy till sonen i 6-årspresent för ett par veckor sedan. Han ville absolut ha ett bilspel, och det fick han. Tyvärr är det alldeles för svårt för honom, så vi ska försöka skaffa ett lite enklare spel att börja med. En ny Gameboy kostar ca 1 000 kronor - dyrt, alltså. Men det finns begagnade konsoler att köpa i spelaffärerna. Då kostar de ungefär hälften. Men trots att det var dyrt och sonen inte kan spela själva spelet som han fick till så bra, så känns det ändå som att det var den bästa presenten han kunde få! Han är sååå stolt över sin Gameboy och den hänger med precis överallt. Till och med att ladda den är en meningsfull sysselsättning för honom.... Ett alternativ är väl annars en gamecube, x-box eller liknande som man spelar med vid tv:n. Men fördelen med gameboy är ju att man kan ta det med sig, t ex i bilen.
Skrivet av    Icka

Tack

för dina erfarenheter av Gameboy! Hemma hos tycker maken att han ska få det i födelsedagspresent medan jag är mera tveksam... är rädd att han bara ska sitta och knappla med spelet istället för att leka! När din son fick det i present, fick han flera saker då eller fick han bara det eftersom det är så dyrt!?
Skrivet av    Filles mamma

Han fick annat också, men...

... bara smågrejer som inte var så dyra. Men eftersom lillebror fyller samtidigt, så måste de ju få lika många paket...! Det är tre år mellan dem men de fyller på samma dag.
Skrivet av    Icka

Artiklar från Familjeliv