Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dansgrupp för en 3 åring?

Skrivet av Helena med Julia
Hejsan.

Tänkte bara kolla om någon av er vet någon bra dansskola som har små barnsgrupper i stockholm till ett hyffsat pris..
min dotter julia som fyller 3 år i augusti älskar att dansa så jag tänkte att hon skulle få börja på en grupp som har "träning" en gång i veckan.
det brukar finnas dans och lek eller något sånt. inget så här jätte seriöst och balett är nog inget för henne. hon kan nog inte sitta still =).

/Helena
Svar på tråden: Dansgrupp för en 3 åring?

ingen aning

Men hur är de med dig? och familjen? Länge sen vi snackade ju.. Kram
Skrivet av    Sara med Cassandra och bäbis v38

bara bra här

jo det är bara bra, tack. livet går på som vanligt. julia har varit ledig från dagis i 3 veckor totalt. två veckor med daniel och sen en vecka med mig när jag var på utö. annars har man bara jobbat. inte så mycket sommar ändå. skolan börjar nu i höst igen. men du får dessto mer och göra snart. inte långt kvar =). hur mår du då, har det varit en bra graviditet?
Skrivet av    Helena med Julia

-ler-

Vad har du gjort på utö då? Här är de bra, avskyr att vänta bara nu är de 8dagar kvar och ingeting, inga känningar alls -suck- Är de sista året nu för dig? kommer du komma till x-ist nått i höst då?
Skrivet av    Sara med Cassandra och bäbis v38

Vi var och campa på utö i regnet =)

mysigt men regnigt. hehe..förstår det. men jag måste erkänna att jag är väldigt avundsjuk. är själv väääldigt sugen på en liten bebis men det blir det inte på ett tag. men måste göra klart skolan först. eftersom jag inte får komma tillbaka till gymnasiet igen om jag tar sabbatsår igen för då är jag för gammal. och sen vill jag gärna ha ett fast jobb först. så tyvärr blir det nog en bebis om två år... men jag får nog låna elisabets lite då och då =) japp, sista året. skönt. jag har kämpat igenom 2 år nu så nu är det bara jobbigaste och sista spurten. vi ska praktisera 16 veckor på ett hotell så det kommer nog bli lite kämpigt med dagis hämtningar och sånt men det får vi ta oss igenom dag för dag. xist skulle jag helt aldrig missa, men det beror lite på vilket schema jag får. i år var det väldigt svårt för jag slutade kl 17 varje tisdag. och kan inte hoppa över en två timmes lektion en gång i veckan som bara är just den dagen. men vi får se, jag hoppas att det ska lösa sig. suck, det är mycket pusslande med allt.
Skrivet av    Helena med Julia

gymnastik?

..kankse. Mira har gått på det ett år. Tycker nog hon var lite för liten när hon börjde (ca 2,5 år). Men vi behöll platsen eftersom väntelistan är lång. Nu till hösten så kommer hon nog uppskatta det mer. Man är med som förälder eller någon annan vuxen typ mormor eller morfar går bra. Men barnen ska inte vara ensamma eftersom det är hopp från ribbstolar och sånt. Från 4-5 år tror jag dom har grupper utan föräldrar med. och då blir det nog lite mer inriktning på gymnastik/dans. Nu så är det mest hinderbanor och lekar. Lite kullerbyttor och sånt. Till musik. Det är inte alls dyrt. 200/termin och det är det verkligen värt. Min lilla, William får hoppa in i samma grupp nu till hösten om vi vill. Men jag tycker inte det passar en 1-åring riktigt...Men han får väl vara med lite så får vi se.. Sök på internet och kolla föreningar i närheten. annars brukar man ju få hem sådana där kataloger i brevlådan varje höst om olika kurser och grejjer. och där brukar det finnas balett och sånt för småttingar. Men jag tycker det verkar lite för seriöst och det är nog mycket dyrare.
Skrivet av    Hanna m. Mira & William

ja det där låter ju intressangt.

men det är lite rörigt på internet och hittar inte riktigt. vart är det du går någonstans? något nummer? jag har sökt på dansgrupper eller danslektioner på internet och antingen får man upp vuxen danslektion för bröllop eller barnlektion för 850 kr per termin vilket är lite väl seriöst. jag vill bara att julia ska ha roligt, dansa, leka och röra på sig så det här var inte alls nåon dum ide. tack för hjälpen =)
Skrivet av    Helena med Julia

vi bor..

..i Haninge söder om sthlm och det är en lokal gymnastikförening som Mira är med i. Du kanske kan söka på din kommuns hemsida efter idrottsföreningar. Där borde ju finnas nån gymnastik eller dansförening. Om dom inte har barngrupper så ring och tjata att dom ska starta det. Barngruppen som Mira är med i startade samma höst hon började. Annars vet jag att friskis och svettis har barn/föräldra gympa med musik rörelser...och det kanske passar bra nu men det finns ju ingen fortsättning där för dom sen när dom blir lite äldre. Lycka till!
Skrivet av    Hanna m. Mira & William

Kanske du hittar något här?!

Kolla denna länk: http://www.barnguiden.com/default.asp Tittade runt efter aktiviteter i min egen stad men hittade visst bara för storsdadsområdet. kanske kan det vara något? Salsakurs tex? Hoppas det kan hjälpa!
Skrivet av    Becca bf 21/8

fu har kurser

caramba på söder har det oxå, medborgarskolan, janes dansstudio mm. kolla i telefonkatalogen.
Skrivet av    annika

Artiklar från Familjeliv