Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Duktigt trött!

Skrivet av Urless på bonusdottern(o sambon)
Bor sedan ett halvår tillsammans med min nya man.Han har en 12 årig dotter och jag en tioåring. Mitt barn är varannan helg hos sin pappa, men träffar honom några bånger varje vecka i övrigt, vi bor nära varandra. Mitt problem är sambons lilla "prinsessa". Sambon är rent ut sagt en riktig mes när det gäller sitt X och dottern. Dottern vill gärna vara hos oss (vi har stort hus, mamman en trea)MEN det är helt på hennes villkor!!! Vi har inga Läs I N G A bestämda umgänges tider. Hon kommer och går helt som det passar henne. Ringer kvällen innan och ber pappa köra tio mil till fotbollscupen (givetvis måste han ta ledigt från jobbet) det skall passas upp hela tiden. Mamman låter dottern bestämma självklart enbart för att göra det så jobbigt för oss som möjligt. Har tagit upp detta ett otal gånger för sambon men han vill inte tvinga sin dotter!! Hon är 12, alltså inte mogen att bestämma allt. Till saken hör att vi beställt en semesterresa där vi alla fyra skulle åka. Nu fem dagar innan avresa skall hon plötsligt inte med! Mamman säger det får NN bestämma heeelt själv och pappa vågar/vill inte.... Mitt barn hade blivit lovad att ha en kompis med sig om inte NN skulle med (det var tveksamt i våras men sedan bestämde hon ju sig för att hon ville) Nu är ju det för sent att ordna.
GRRRRRRRRRRRRRRR!!! Skall vi behöva separera för att han inte kan fixa till detta
Svar på tråden: Duktigt trött!

Problemet är ju faktiskt helt och hållet sambons

vilket du ju faktiskt är inne på. Man gör inga barn någon tjänst genom att göra dem odrägliga. HAn måste lära sig säga nej. Man ska inte behöva ta ledigt från jobbet pga hobbyaktiviteter om man nu inte själv planerat in dem. Ju äldre hon bli dessto värre kommer det att bli HON tänker inte jobba för nån ändring. Att en tolvåring kommer och går som det passar tycker inte _jag_ skulle vara något probelm men hon skulle få finna sig i att vi inte skulle ändra några planer för hennes skull om hon inte ens ville höra av sig och tala om att hon kommer före. JAG låter min treåring ta vissa konsekvenser av sina egna beslut så för liten tycker då inte JAg att hon är.
Skrivet av    marib

Vi hade precis så

i mååånga herrans år...Planeringar som sprack pga dotterns plötsliga infall och ideér...kanske inte helt ovanligt när barnen blir äldre.. Hursomhelst så rättade det till sig då min man sagt till ordentligt och dottern gav oss lite mer tid att hinna pllanera saker...dvs hon ringde någon dag innan hon ville ha hjälp eller skjuss någonstans..MEN det tog lång tid och mycket tandagnissla var det...
Skrivet av    Bonusmamma2

Artiklar från Familjeliv