Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Smygtittande son

Skrivet av pappa
Jag är en 39 årig man som sedan 1 år bor ihop med en undebar kvinna, Innan dess hade jag levt ensam i 5 år. Jag har en 15 årig son sedan ett tidigare äktenskap, och han bor hos oss varannan vecka.
I går berättade min sambo in sak som jag inte vet hur jag ska hantera. Hon hade råkat upptäcka när min son smygtittade på henne i duschen. Tydligen hade han öppnat dörren lite på glänt, i tron att hon inte skulle märka något.
Hon ville inte att jag skulle säga något till honom, eftersom hon var rädd att det skulle störa deras relation. Hon var rädd att han skulle känna sig generad inför henne, och kände inget större obehag för egen del utan skrattade mest åt situationen.
Jag vet ändå inte hur jag ska hantera detta, jag tycker på något sätt att min son måste lära sig att uppföra sig samtidigt som jag också är oerhört noga med att bygga en bra relation mellan dem, Tacksam för goda råd.
Svar på tråden: Smygtittande son

Skulle nog låta

det passera om det bara var en engångsföreteelse. Men samtidigt så kan det ju vara bra om du i fortsättningen trycker lite extra på ordet respekt för människor och rätten till deras privatliv vid tillfällen då det på ett naturligt sätt går att lägga in det i diskussionen.
Skrivet av    T

Skulle också låta det passera

och göra som T föreslog med \"insmyg\" i diskussioner. Sedan tycker jag att din sambo kan ta och låsa dörren om sig när hon duschar. Då undviker ni eventuella upprepningar av smygtittandet - problemet löst.
Skrivet av    Inki

Stäng dörren

Han är i en ålder då man börjar intressera sig för det andra könet, han är nyfiken. Klart det inte är ok men se till att förebygga så att han inte får tillfälle igen. Framförallt tror jag nog inte att ni ska genera honom med att säga något.
Skrivet av    ~Trixie~

Jag

tycker att din sambo borde lâsa dörren nâr hon är i badrummet och lâta detta vara och inte ta upp det med sonen. Vid den âldern är man ju nyfiken!
Skrivet av    JFR

Ser inget

problem i det såvida hon inte mår dåligt av det. Det är klart att han är nyfiken - inget konstigt i det tycker jag. Det är ju knappast fult att vara naken? Har själv en son som är 15.
Skrivet av    bettis

JAG tycker att det är upp till oss vuxna

att se till att den sortens situationer inte uppkommer. Sonen är 15, nyfikenheten är väckt och det är klart de passar på att kika när tillfälle bjuds. Själv låser jag alltid badrumsdörren och undviker att springa omkring näck i huset när de äldre ungarna är hemma. DEN synen besparar jag dem *ler*
Skrivet av    marib

Jag skulle välja att

inte säga något, och samtidigt se till att inte ge fler tillfällen. Kille, 15 år och mitt i puberteten... och plötsligt finns möjligheten att få se en naken kvinna - som INTE är MAMMA... det kan lika väl ha varit så att han oförhappandes gick förbi och \"fastnade\" som att han visste att hon skulle duscha och nyfikenheten tog över... Det är skillnad om han sätter det i system, då kan det finnas anledning att ta ett litet snack kanske. Men om din sambo inte tycker det var en stor \"grej\" så är det onödigt att blåsa upp något...
Skrivet av    Idril

Varför låser hon inte?

Självklart ska hon låsa badrumsdörren när hon duschar.
Skrivet av    Eva E

tack för alla svar

Vi pratatade lite mer i kväll om det hela, och kom fram till att vi ska låta saken vara. Min sambo har inga besvär av det, utan tycker det är helt naturlig att så gamla pojkar är lite nyfikna av sig. Vi har dock beslutat att försöka fixa fram nycklar till låset om vi kan hitta några som passar, vi bor i en nämligen gammal sekelskifteslägenhet utan normalt toalettlås, och den hasp som en gång fanns tog jag bort när jag målade om.
Skrivet av    pappa

Hasp funkar bra!

Sätt dit en ny, vetja! Vi har haspar på våra toa/badrumsdörrar, varför krångla med nycklar?
Skrivet av    MJ

vi har oxå hasp

på den ena funkar jätte bra och man slipper oroa sej att dörn skall gå i baklås när ungarna låser in sej.. iofs ingen som gör av dom båda två har dörn öppen :)
Skrivet av    Ayhanza

det blev nyckel

hitta ett par gamla nycklar som passade i dörrarna, och har satt i dom nu.
Skrivet av    pappa

Artiklar från Familjeliv