Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny här..

Skrivet av Lindyyy bf 19/11
Hej på er! :)
Jag är en 22 år ung blivande mamma. Som just nu bara vill att bebben ska ploppa ut, men jag får tålmodigt vänta tills den lill-a/e är färdigbakt!

Jag har längtat efter barn sen jag var 17/18 men det är först nu jag känner mig trygg i att jag kommer bli en bra och ansvarstagande mamma. Sedan har jag o sambon ett stabilt och jättebra förhållande. Både på kärleksfronten och ekonomiskt!

Många av mina vänner tycker jag är för ung för att skaffa barn. De menar på att jag går miste om min "ungdom"! Men jag har varit ung och gjort allt galet man kan göra som tonåring. Inte så att jag känner mig gammal nu, men jag tycker faktiskt att det ska bli kul att bli lite mer "vuxen"! Supa mig full på krogen och ragga runt som kompisarna gör varje helg e inte min grej längre! Inte när man har hittat nån man älskar! Känns som man växt upp på nåt sätt...
Hur som helst tror jag att de tycker att jag blivit ganska tråkig och glidit ifrån dom! Har inte blivit tråkig, men skaffat mig andra helgintessen helt enkelt! Önskar dom kunde va glad för min skull bara... Men men

Känns som jag tappat tråden lite, men jag undrar bara hur ni tror att ni uppfattas som föräldrar!
Kollar folk lite snett på er om man som ung går med barnvagn? Tror folk att man är oansvarig som skaffar barn tidigt?

Jag skulle inte kunna tänka mig att vänta till jag är 30 med att skaffa barn, men idag är det ju det mest naturliga..visst, alla e ju olika och har olika förutsättningar!

Iaf så kommer jag att känna mig stolt, som skaffat barn ung! Jag ser bara fördelar.... :)

Kram
Svar på tråden: Ny här..

hej

jag e oxå 22 o väntar febrilt på att min lill* bäbis ska komma! tungt som bara den e de! vart bor du någonstrans?? vi bor i götet! känner precis som du att man glidit ifrån de gamla kompisarna för de hellre villva ute o festa! men de flesta verkar ändå tycka att de e häftigt! de säger iallafall inget om att vi e unga!! min sambo e oxå 22! när kommer din lill* bäbis?? Kraaam o välkommen=)
Skrivet av    sofia bf1/9

Hejsan

22 är ju en hel lagom ålder att skaffa barn tycker jag! Jag är 22 nu och Liam blir 2 nu i augusti. Ingen som kollar konstigt på oss vad jag har märkt. Vad man däremot märker (och som du redan börjat märka) är att man får reda på vilka som är ens kompisar och vilka som tydligen inte var det... en kompis till mig var så nere för \"Elle kan inte gå ut på krogen med mig längre\" Hmm hallå jag lever fortfarande liksom! Var ute nån gång i månaden ändå och försökte hänga med men som du säger så mognar man. Tyckte det var mysigare att sitta hemma med killen mot slutet. Mister din ungdom? Det tror jag inte, du har ju vart ungdom i flera flera år ju :) Lycka till med fortatta graviditeten och gör vad du själv vill, o som min barnmorska sa till mig när jag kände mig \"tvingad\" att vara med alla gamla kompisar fast jag tyckte dom var ganska jobbiga med krog o sprit. Hon sa: Var bara med dom du gillar, DU ska må bra och vill du inte vara med en speciell person så var inte det :) Riktiga vänner kommer över och hälsar på när man är gravid. Hälsar på bebisen när den är född osv...
Skrivet av    Elle med Liam

Hej

och grattis till graviditeten.... inte så långt kvar nu ju! Känner igen det där på kompisfronten. De riktiga vännerna kommer snart tillbaka och det är bra för då får man verkligen veta vilka ens riktiga vänner är. Vart bor du då? Själv bor jag i Sthlm....lite mer om oss kan du läsa i min info.
Skrivet av    Camilla m Emilia 31/1-05 & Nathalie-02

hej o välkommen

jag e 21, födde min son när jag var 20. Jag har fått en del reaktioner hahahhaha men det gick över ju större magen blev, sen va d ingen som var ledsen eller orolig över min borttappade ungdom utan alla ble spända på bebben... Han e i alla fall född o e 5 månader gammal! Världens bästa bebbe o d vet han... hehe Tro mig, dina tankar kommer vara miljoner mil ifrån nån krog eller sånt trams, dina ögon kommer öppnas för vad som e viktigt i livet, o krogen e fan inte viktig. Jag gick ut efter bebben föddes men det var så trååååkigt o se alla packade människor som bara rumla runt o snacka om onödiga saker som \"fan va skumt att där inte finns papper inne på dasss\" typ... JÄTTEMÅNGA STORA kramar på dig o magen! hoppas att ni båda mår bra, o att d blir en lyckad förlossning. Skriv gärna nån rad Kraam
Skrivet av    zemzem

Välkommen *långt*

Det enda jag märkt somo kanske varit lite av en fördom mot unga, det var när vi var på inskrivning hos bm för barn nummer två och hon frågade om det var första barnnet. Nej, andra, sa vi såklart. Ja men första tillsammans, envisades hon. Nej, andra tillsammans... Ja, det är ju så vanligt nu att man har barn med flera harklade hon sig... =) Ang kompisar och krogen så säger jag som zemzem. Jag var ute första gången då min lille var 8 veckor. Jag ville vända i kön! Kände mig såååå felplacerad. Rökigt, stökigt, fulla tafsande killar och framåt natten asont i mjölkstinna bröst =) Ville bara hem till bebisen och lugnet *S* Kunde inte begripa att jag uppskattat helgerna med detta innehåll förut... Kompisar har jag två st som kommer o hälsar på \"på våra villkor\" så att säga, men det är riktiga vänner. Jag ser många fördelar med att var ung. Min kille sa när vi väntade första att han var lite orolig att jag inte \"levt klart\". men nu säger han att det nog är lika bra, så slipper man avbryta mitt i karriären osv =) + tat vem f*n har ekonomi att resa jorden runt osv som ung? den möjligheten har man väl sen, när man har ordentligt jobb men bra betalt (finns väl de som har dte som unga också men ovanligt). vad jag menar är att livet tar inte slut för att man får barn. Snarare börjar det!
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1 (23 år)

Inte så jätteung kanske

I alla fall inte jämfört med andra \"unga mammor\" även om jag känner mig väldigt ung i statistiken... Men jag känner precis som du, jag har längtat länge och nu äntligen när sambon sa att han också var redo och tyckte att det skulle vara roligt så var det inget snack om saken. Vi har inte heller några kompisar som har barn så vi blir först ut i kompiskretsen. Många pluggar fortfarande och bor hemma så de är liksom i en helt annan liga. Men jag tror att det kommer att gå bra. Den typ av umgänge vi har med våra kompisar nu kommer vi att kunna fortsätta med. Visst, det blir inget party party kanske men vi brukar inte gå ut särskilt ofta ändå så det är nog inget jag kommer att sakna. Jag har som sagt längtat efter barn länge, men jag ångrar inte att jag väntade några år. Att det blev när det blev känns helt rätt och jag tror att det var bra att jag väntade in sambon också så att han inte kände sig tvingad in i något. Eftersom jag inte sagt så mycket om vad jag kännt just i den här frågan så kom det nästan som ett förslag från honom och det tycke ju han var roligt =) Så om ni är överens och känner att det är rätt så är det väl bara att köra! Lycka till!!
Skrivet av    Veronica & Edvin

Hejsan!

Oh, vad spännande! Du e ju så höggravid man bara kan va ju :) Hoppas du inte får det allt för jobbigt o tungt nu framåt slutet! Måste kännas jättespännande att vara så \" nära\" *avis* Är det ditt första barn? Själv kommer jag från Växjö men bor nu i Vetlanda. Tänk om mina kompisar kunde tycka att det var liite häftigt iaf! E nog så att man sen märker vilka ens riktiga vänner är! Kram
Skrivet av    Lindyyy bf 19/11

jo...

Hej :) Jag kommer nog inte heller springa en massa på krogen! Barnet kommer ju bli mittpunkten i ens liv. Finns ju många andra sätt man kan umgås och ha kul på än bara på krogen.. Men enligt kompisarna är man gammal o tråkig om man inte går ut! *suck* Varför kan inte kompisarna \"växa upp\" så man kan ha lite mysiga (mamma)middagar?!! :) Men det kanske hänger ihop med att vissa utav dem fortfarande e singlar oxå! De kanske rent utav e lite avundsjuka! Tänk när man själv e 30 och barnen börjat växa upp, då har man ju mkt mer tid över till annat. Iaf så e dom ju mer självständiga..
Skrivet av    Lindyyy bf 19/11

Hej o tack!

Nu börjar man ju faktiskt närma sig v 40... Men åh vad trögt veckorna gick i början! 1 vecka kändes som en evighet men nu går det fort... För fort :) Vi har köpt hus som ska hinnas renoveras o bli klart! Verkar som det är många från Sthlm här... Själv bor jag i Vetlanda!
Skrivet av    Lindyyy bf 19/11

Oj, såg att du redan var gravid *s*

Då får jag önska lycka till med bebisen istället!! Jag läste igenom ditt inlägg en gång till och det verkar ju som att ni tänkt igenom det här med barn ganska ordentligt så det kommer säkert att gå jättebra =)
Skrivet av    Veronica & Edvin

Tack!

Åh vad gullligt och grattis! Längtar tills jag oxå har en sån där liten :) Egentligen kan man ju inte tappa bort sin ungdom. Jag känner mig och är fortfarande ung o lite omogen ibland! Det blir väl helt naturligt så att man prioriterar sin familj först. Och sätter barnet i första hand. Krogen har jag egentligen tröttnat på för länge sen. Tyckte det var jättekul att gå på krogen varje helg under gymnasietiden... Men det var då det! Nu dricker jag vin till mat för att det är gott, då för att bli berusad. Så visst lite \"vuxnare\" har man väl blivit då! :) Nä korglivet tycker jag hör singellivet till.. För det e sån köttmarknad ute. Tycker inte om när fulla drägg kommer fram och tafsar.. Usch o blää! KRAM på dig o krama bebben från mig!
Skrivet av    Lindyyy bf 19/11

Tack för svaret!

Tror att det kan vara en rätt vanlig fördom hos folk att bara för man e ung och har barn så kommer inte förhållandet att hålla. Det verkar som de tror att det kommer sluta med att man har barn med 3 st olika män.. Men för min egen del så hoppas och tror jag inte att det kommer bli så, eftersom barnet var planerat plus att det känns som att jag och den blivande pappan hör ihop! Vi älskar varandra, men ingen vet ju vad som händer i framtiden! Men jag skulle aldrig skaffa barn och gifta mig med samma man om jag inte trodde att man kan leva lyckliga hela livet ut.. haha! :) Är dock inte gift än... Jag håller med dig och zemzem helt och hållet... Det är ingen höjdare att gå ut på krogen för jämnan! Plus att det är inte så kul för resten av familjen, för dan efter brukar man ju känna sig som ett kolli, inget kul att va trött, bakis o ont i huvudet! För en vecka sedan var vi bjudna på middag in till vår granne. De har oxå barn. Men vi hade jättetrevligt allihopa! Precis, varför skulle man bli lyckligare av att åka jorden runt?! Tänk när man är äldre och barnen kan följa med ist.. Bättre att spara de pengarna (om man nu skulle ha dem) o ge sina barn ett äventyr ist! Man ska inte underskatta middagar :) Fördelen med att skaffa barn när man är ung, är ju att man har orken! Tänk när man är 35 (känns ju inte som en evighet tills man är där trots att jag e 22 nu) men då har man ju tonåringar... Ist för att börja med småttingar då! Plus att man i framtiden kanske får uppleva mer av sina barnbarn oså med ju! Det enda som jag ser som en nackdel kan ju vara att de flesta unga inte tjänar så mkt, men pengar e ju inte allt! Det går om man vill.. Jag har turen att ha en sambo som är 11 år äldre och tjänar ganska bra! Kram
Skrivet av    Lindyyy bf 19/11

ja precis

JAg tror att de riktiga vännerna komer tillbaka när ungen kommit!! Jo tack de närmar sig nu kan man verkligen säga! det är vårat första barn o jag längtar jätte mycke! fast de känns ändå inte så nära! känns som om julafton e närmare! man vill lixom att tiden ska gå ännu fortsare!! men den går rätt fort redan! kommer lixom ihåg när jag gick o längtade efter ultraljudet som skulle va i v.17 o de kändes som en evighet o då va jag i v.10 o de gick jäkligt fort däremellan!! nu e de ju bara 4 v. till bf! så det känns som om de närmar sig rejält nu=) hoppas allt e bra! blir de nått skoj i helgen?? KRam
Skrivet av    sofia bf 1/9

Ja

Jag var först bland mina vänner att få barn och inte kort därefter bärjade bebisarna och magarna att komma, så nu har en av mina bästa vänner en dotter som är 1 år och 5 mån yngre än Liam och andra bästa kompisen ska ha om 3 veckor... båda är unga...hihi det kanske smittar? Verkar som det...och dom som slutade höra av sig är fortfarande singlar och partajjare så det lär ju dröja ett tag men som sagt har vi ingen kontakt längre, kanske hörs av var 4:e månad eller så och då är det alltid samma visa:\"vi MÅSTE se till o träffas snaaaaart\" .... hmm säkert sen blir det liksom aldrig av....
Skrivet av    Elle med Liam

:)

Oavsett vilken ålder man skaffar barn är ju det viktiga att det känns rätt! Man e ju två om det, och båda måste ju vilja lika mkt! Grattis till dig o sambon :) Är du gravid eller har du redan barn! Idag väntar ju många med att skaffa barn, kanske är det mkt för att man vill ha en bra utbildning som dina kompisar... Men rent kroppsligt ska man ju inte vänta för länge egentligen.. Det finns ju mer risker ju äldre man blir! Jag har nog rätt omogna kompisar, känns inte som att de börjat ta tag i sina liv ännu.. De lever på samma sätt som när jag var 17! Och varenda gång man pratar med dom handlar det bara om hur snygga killar de träffat o hånglat med, hur fulla de var då och vilka fester de varit på osv. Känns lite tjatigt i längden, så nu pratar jag inte med dom så ofta! Men bara för att man varit kompisar i ungdomen innebär ju inte att man inte skulle kunna växa ifrån varandra. Jag hoppas jag kan finna nya kompisar som har mer lik livsstil. Men sen e det ju inget som säger att gamla vänner inte kan hitta tillbaka till varandrra! Jo jag e gravid förrresten, går in i v 26 imon :)
Skrivet av    Lindyyy bf19/11

Själv beräknas jag till 19/11

Ett tag tills dess men det känns mer påtagligt nu när magen börjat växa! Det tog jättelång tid tyckte jag innan det syntes på magen så nu e jag jätteglad att jag fått en liten kula :) Nu mår jag himla bra faktiskt. I början var illamåendet och tröttheten det värsta, men det har gått över! var på sjukhuset för en månad sedan, hade en stor blödning då så jag fick stanna över natten! Men de kunde inte säga vad blödningen berodde på, men gjorde Ul och där såg allt bra ut. Så nu hoppas jag bara på det bästa! Lever gör hon/han iaf för det sparkas på som bara den... Kan du se utanpå magen hur den sparkar och rör nu? Jag kan bara känna, sambon med vilket han tycker e jättekul! Jag o sambon har varit ett par i 2 år nu i helgen så vi tänkte hitta på nåt romantiskt imorn, men inget bestämt ännu.. hehe! Själv då?
Skrivet av    Lindyyy bf19/11

riktigt bra sagt!!

håller med helt o fullt! Jag har en mycket större anledning till o göra nåt av mitt liv o den anledningen e min son!! Så jag ska slita häcken av mig för att han ska få resa, se världen ihop med mig!!!
Skrivet av    zemzem

Jovisst!

Jag är i v16 så jag har väl ett halvår kvar ungefär men det känns jättebra! Jag har också pluggat en del, skillnaden mot mina gamla kompisar (främst från gymnasiet) är att många av dem liksom flummat runt och pluggat enstaka kurser utan att veta vad de ville bli riktigt, medan jag hittade rätt på en gång. Men plugg är inte allt. Jag är inte heller helt klar över om det jag gör just nu är mitt \"drömjobb\" (förmodligen inte) men att man får barn kanske gör att man blir mer motiverad att verkligen ta tag i sina drömmar och plugga klart till det man vill bli. Och visst kan det hända att vi hittar tillbaks till varann, det hoppas jag. Och jag hoppas också att vi kan fortsätta hålla kontakten även om våran bild av en kul kväll kanske mer blir en middag hemma hos nån eller hos oss så att bebisen kan vara med, medan de andra föredrar att gå ut nånstans. Men det löser sig nog, man får se till att träffas i alla fall så att man håller kontakten. Och sen om några år när de har jobb och partner och känner att det är dags för dem så kanske man känner sig lite mer på samma nivå igen. Tjingeling!
Skrivet av    Veronica & Edvin

ang ekonomi

så har jag samma \"tur\". Min sambo är 8 år äldre och alltså 32...
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1 (23år)

precis

den som inte har barn inser kanske inte vilken livskvalitet och lycka ett barn skänker. Fatta så många lyckliga år man missar av att \"planera\" in sina barn så sent som möjligt i livet. Som om de vore något man skaffar i sista sekunden just för att det är typ \"sista chansen\". Hur kul är det att bli till för att man var tvungen att bli till då annars hade det varit för sent? *svammel* =)
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1 (23år)

Artiklar från Familjeliv