Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad innebär aktivitetsgarantin?

Skrivet av Sara m. 3
Mina A-kassedagar är snart slut, och då förmodar jag att jag kommer att hamna i den s.k. aktivitetsgarantin. Därför skulle jag vilja veta lite om vad som händer då?
Svar på tråden: Vad innebär aktivitetsgarantin?

AMS info

http://www.ams.se/admin/Documents/faktablad/aktg.pdf Lite info finns även hos ex. AEA: http://www.aea.se/aktivitetsgaranti.aspx Du kommer troligtvis bli satt på någon årgärd, ex. kurs eller praktikplats men vad man hamnarpå beror lite på hur mycket pengar det finns till åtgärder på din AF. Jag tycker man hör mest skit om AGAn, att det är svårt att ta sig ur den och att det är mycket meningslösa aktiviteter men samtifigt måste det ju finnas något vettigt. Lite trist läsning: http://web.telia.com/~u15105234/JW050225a.htm (fler artiklar är samlade på http://web.telia.com/~u15105234/)
Skrivet av    Bea m. V & H

Samma här

Mina dagar är snart oxå slut men när jag pratade med min handläggare på af innan sommaren så verkade det som man ibland kan få praktik om man vill prova på något annat arbetsområde eller för att få erfarenhet inom ett område. Alltså istället för kurser men man är ändå inskriven i aktivitetsgarantin. Platserna får man ordna själv. Prata med din handläggare.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

Praktik...

vill jag väldigt gärna prova på, eftersom jag ser det som en god möjlighet att få arbetslivserfarenhet. Dessutom kan man ju ha turen att få jobb efter praktikperioden... Jag har redan försökt att söka s.k. arbetspraktik på egen hand, men inte lyckats få någon praktikplats. Hoppas man ändå kan få lite hjälp av arbetsförmedlingen att hitta tänkbara praktikplatser. Jag ska till AF nästa vecka, så jag får fråga mer om vad som gäller då. Tack för ditt svar!
Skrivet av    Sara m. 3

Tack!

Jag ska genast kolla in länkarna. Just nu är jag så trött på att bara gå hemma och dra, så jag ser faktiskt aktivitetsgarantin lite som en befrielse. Åtgärderna måste ju i alla fall vara mer meningsfulla än att bara gå arbetslös och inte ha något att göra. En kurs eller en praktikplats låter som rena drömmen för mig! :-)
Skrivet av    Sara m. 3

Så var det för mig

Kopierar ett inlägg jag skrev för ett tag sedan när det också målades \"fan på väggen\" vad gäller aktivitetsgarantin. Det är säkert väldigt olika på olika ställen men jag är jätteglad för att jag hamnade i garantin efter 2 års stämplande då man knappt ens fick träffa någon på AF. Så här skrev jag då: Men den kurs jag gått på inom aktivitetsgarantin har varit jättekul och utvecklande. Det är kanske olika på olika ställen men vi har fått kvalificerade lärare som brukar arbeta med teambuilding m m så vi har haft en massa utvecklande och roliga dagar tillsammans. Kanske beror det på gruppens sammansättning men vi har varit rätt många som har bra kvalifikationer men många är 50+ som verkar vara nån magisk gräns för att få nytt fäste på arbetsmarknaden. Så mitt råd är att måla inte fan på väggen innan du åtminstone gett det en chans. Vad gäller att skriva CV med mera så trodde nog många av oss också att vi kunde men vi har fått se att man faktiskt kan skriva på andra sätt som kanske ser lite mer lockande ut. Vi hade bl a en föreläsare som lyckats komma på intervju på vartenda jobb hon söker men sedan faller det tyvärr på att hon är 60 år när hon väl kommit dit. Men vem brukar få komma på intervju på vartenda jobb man söker. Visst kan allt kännas jobbigt men för mig har i alla fall kursen varit mycket roligare än att gå hemma och stämpla. Lycka till.
Skrivet av    Tina

Artiklar från Familjeliv