Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Avtryck

Skrivet av Missmu
Tror ni man kan känna avtryck från platser, att folk ibland kan lämna sina känslor bakom sig så att nästa person som kommer dit känner det de tidigare personerna kände? (är det begripligt, det jag skriver?)

Anledningen till att jag frågar är att jag under semestern hamnat på olika platser där människor sörjer (minneslundar, kyrkogårdar och minnesplatser). På samtliga ställen har min yngsta som inte ens är ett år gammal blivit ledsen och jag själv har känt en otrolig tyngd av sorg. Äldsta dottern vägrade vistas i en minneslund och sa att det "inte fanns något skratt där". Själv tror jag att känslor sitter kvar, inte bara i väggar utan även i naturen. Eller är det inbillning?
Svar på tråden: Avtryck

Min upplevelse...

...är exakt densamma som din! Och jag tror också att det är en förmåga som alla har, att kunna känna in de energier som ligger [kvar] i vissa områden. Det är också något som går att öva upp, även om de som har det mest naturligt ofta är barn och djur...
Skrivet av    Robban

Jag har funderat lite på det där...

Och är det verkligen så att barn och djur har en mer naturlig och självklar känsla för dessa sk. kvarlämnade energier...? Jag tror inte det! Jag tror att de till största delen läser av och speglar *ledarmänniskornas* upplevelse (eller icke-upplevelse) av områden och platser
Skrivet av    Vind

Det kan absolut...

...vara som du säger. Det jag menade med barn och djur, är att de ofta är mer \"känsliga\" för saker i sin omgivning, rent generellt. Och jag tror att det kan bero på att de inte har så många \"murar\" omkring sig som stoppar ett naturligt flöde. Inte så många föreställningar om hur saker \"ska vara\", inte lika många fördomar, inte så många \"så gör man\". Med ledarmänniskor, menar du då t.ex. föräldrar?
Skrivet av    Robban

Absolut

Så har jag alltid kännt! På vissa platser blir man ledsen och på andra nästan oförklarligt glad! Det är INTE inbillning!
Skrivet av    Soliga Li

Tack för svaren!

Kul att man inte bara inbillar sig;-)
Skrivet av    Missmu

Där håller jag med dig...

Ju färre \"så-här-är-det\" man har desto lättare och mer självklart är det att uppleva. Med ledarmänniska menar jag helt enkelt den människan som vid just det tillfället är drivande i relationen och sas. leder en till tex. en viss plats eller framkallar en viss situation, det kan vara en förälder men lika gärna en kompis/lärare/husse/syster eller egentligen vem som hellst. Hm, det är knepigt att i text förklara exakt vad jag menar med uttrycket märker jag då den som är ledarmänniskan i en situation och vid ett tilfälle inte nödvändigtvis är det hela tiden. Men just när det gäller föräldrar/barn så är jag övertygad om att vi föräldrar leder barnen så mycket mer än vi stundtals vill kännas vid.
Skrivet av    Vind

Artiklar från Familjeliv