Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur delar man vårdnad på en två mån. bebis?

Skrivet av hanna
Stora barnet blir ju 50/50 utan ngn diskussion men hur gör man med Bebisen??
Hon helammar ju men har visserligen tagit ersättning några enstaka gånger när jag varit hos tandläkaren o frissan.. Hu ska vi lösa det??jag vill både hennes bästa och mitt o pappans bästa.. Dvs helst ska hon ju helammas, samtidigt som jag tror det är bra för deras kontakt att få umgås (utan mig) och så skulle det ju vara skönt att få nån helg helt barnledig oxå, han kommer ju vara helt barnledig varannan vecka (på gott o ont, man saknar ju samtidigt barnen)..
Och mesar jag om jag funderar på om han kommer klara båda barnen samtidigt?? (3-åringen är ju rätt trotsig och han har inte haft bebisen så mycket själv).
Kanske bör han få ha bebisen själv första gången iaf eller??
Svar på tråden: hur delar man vårdnad på en två mån. bebis?

varför inte..

be honom komma upp när du ammat bebisen sen kan han ta bebisen i vagnen på en promenad en stund.. för säkerhetsskull kanske ha med en flaska ersättning lägg den i en raggsocka så blir den inte kall så snart.. sen kan han ju gå med bebisen en sväng några timmar så du kan göra något du vill? hoppas ni löser det..
Skrivet av    blygiz

Ja tyvärr

Ja, tyvärr är det ju senaste trenden att ha vv även med spädbarn. Är ni sams och litar på varandra så kan det väl ifs gå bra. Om ni väntar med att ha vv så kan det också gå minst lika bra. Frågan är för vems skull ni ska ha vv. Barnet kan ju få en alldeles utmärkt kontakt med sin pappa även om du tar hela ansvaret för de första levnadsåren själv. Låt det inte bli en princip och rättvise fråga er vuxna emellan.
Skrivet av    Sunrise

Känner igen mej..

... Mitt äktenskap krachade redan när jag var gravid (planerat - ironiskt nog-). Separation från maken när hon hade blivit tre månader. Jag tyckte då, och fortfarande tycker, att det absolut viktigaste är barnet. Tänk på att hon måste få möjlighet att kunna knyta ann till dej som mamma. Vist pappan är viktig. Men faktum är att det inte gäller precis nu. Stå på dej och ha kvar bandet mellan dej och den lilla. Du får gärna kontakta mej om du vill så kan vi kanske maila.
Skrivet av    luvan

Artiklar från Familjeliv