Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bra bältesstol??

Skrivet av Terese
Barnen sitter bakåtvända i "vanliga" bilen.. men nu skulle vi behöva extrastolar även i gubbens "skruttbil" (dvs den har kör till och från jobbet med).. så minstingen köper vi en till bakåtvänd stol til.. men 4-åringen tänkte vi köpa Nästa-stolen till.. dvs bältesstol.. det kommer inte vara speciellt ofta de kommer användas då det oftast är jag som skjussar/hämtar från dagis.. men ibland så måste gubben hämta.. så det är bara sträckan dagis-hem ca 1,5km på väg inne i en by.. säg att det inte gör nåt?

Men då är undran.. vilken bältesstol rekommenderar ni? Vilken är klart bäst?
Svar på tråden: Bra bältesstol??

Britax Kid är min favorit,

har den både etill min 5 åring och min 10 åring och båda sitter bra i sina. Stolen växer med barnet, bältet leds hela tiden rätt. Djupa stötupptagande sidokrocksskydd. Kan även användas utan ryggstöd när barnet blivit ännu större. Lycka till!
Skrivet av    Aikela

Bäst å bäst

vet jag inte vilken stol som är, men vi har Akta/Graco:s till Oliver och är jättenöjda med den. Han är 4 år och blir 5 nu i november, är 112 cm lång och väger 18 kg så han sitter superbra i den.
Skrivet av    Elin m Oliver0011 & Vilma 0308

Tänkte bara

säga att den växer oxå med barnet och kan även användas som bara bälteskudde den med, dock har den inte lika djupa sidokrocksskydd som Britax:en har, men Oliver tyckte att det var jättejobbigt att knappt se något åt sidorna när vi lånade en kompis Britax stol, han kände sig instängd.
Skrivet av    Elin m Oliver0011 & Vilma 0308

Artiklar från Familjeliv