Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp - behöver tips på ämne för C-uppsats

Skrivet av Aurian
jag och en tjej till ska skriva en c-uppsats i vinter och vi kan behöver lite hjälp med att komma på vad vi ska skriva om.

Vi ska båda bli lärare inom grundskolans tidigare år och vi har våra praktikplatser inom "låg och mellanstadiet". Vår huvudsakliga inriktning på vår utbildning är naturvetenskap och vi önskar skriva något om just skola, undervisning och naturvetenskap - inte nödvändigtvis om alla tre på samma gång men fokus på naturvetenskap.

Någon som har någon tanke på vad man skulle kunna skriva om?

.. vi båda skrev olika b-uppsatser om att arbeta experimentiellt (med naturvetenskap) i klasserna...
Svar på tråden: Hjälp - behöver tips på ämne för C-uppsats

Anpassning av stoffet?

Kan en uppsats om hur man anpassar inehållet så att alla får ut något och de ändå kan arbeta gemensamt. Hade för några år sedan en 4-6 där det i 4:an fanns en elev med inlärningssvårigheter, en elev i 5:an med svåra lär-coh skrivsvårigheter och en elev i 6:an som var, hur säger man, \"extra begåvad\"...
Skrivet av    FrökenS

Barns föreställningar

om naturvetenskapliga fenomen är både roligt och intressant. Det finns en del att läsa om du söker på fenomenografi.
Skrivet av    Anonym

PS

Ofta kan man få bra tips om man läser andra C, D-uppsatser och olika avhandlingar då författarna pekar på fler områden som borde utforskas.
Skrivet av    Anonym

2 tjejer försökte skriva en b-uppsats

om detta och de fick precis igenom den - fanns tyvärr för lite vetenskapliga skrifter om detta att basera en c-uppsats på.
Skrivet av    Aurian

Det kom med ganska mycket sånt

i min b-uppsats och vi har funderat lite smått på den biten - det var helt underbara förklaringar de hade. Jag hade då en 1-2:a.
Skrivet av    Aurian

NTA?

(Naturvetenskap och teknik för alla) är ju ett poppis material att arbeta med, kanske går att skriva något utifrån det? Jag älskar NTA, det är som lådor med olika arbetsområden (ex flyta eller sjunka, jord, fjärilar, konstruktion och rörelse) som man får ut till skolan med allt meterial+lärarhandleding och kopieringsunderlag så att eleverna kan göra en egen bok om varje område. Så smidigt. En kursare till mig vet jag gjorde sitt examensarbete runt detta, det finns säkert sökbart på webben, Linköpings universitet var det. Det slutade med att hon fick jobb i en annan kommun och startade upp hela projektet där också så nu finns lådorna även där att låna. Något sådant kanske? Så kan man ha en praktisk del i uppsatsen och dokumentera... Det var ju inget direkt konkret förslag på ämne men ändå...
Skrivet av    Lina m Meja

Jättebra material

har varit ut på internet nu och kollat lite.. ska jag utgå ifrån dessa så är vi inne på min b-uppsats igen. Både jag och tjejen jag ska skriva med känner att vi vill fortsätta arbeta utifrån våra b-uppsatser (de var likvärdiga och inom samma tema) och det här kan vara en språngbräda framåt för oss.
Skrivet av    Aurian

Du kan ju skriva om..

.. användning av läroböcker i dagens skola. Jag skriver själv om läxor just nu (också C-uppsats), men valde mellan läxor och läroböcker. Ibland känns det nämligen som att lärare inte vågar gå utanför läroböckernas värld. Vad beror det på, egentligen? Kan kanske vara ett intressant ämne. Lycka till!
Skrivet av    Blivande lärare

Artiklar från Familjeliv