Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

simning

Skrivet av Gun
HEj!
JAg vet inte om detta är rätt forum, men... Vi har en tjej som på alla vis behöver röra på sig. Hon har en medfödd skada som gör att hon har dålig lungfunktion och pga detta rör hon sig ogärna, och är överviktig.
Hittills har hon gått på simskola och simträning, och gillat det eftersom hon har lättare att röra sig i vattnet. Hon är duktig på att simma.
Men nu är hon 11 år och simträningen i klubbar börjar bli väldigt träningsinriktad. Inget för vår flicka!
Är det någon som har några tips om hur man kan hitta en simaktivitet som inte är så "hård" för en flicka i den här åldern? Vi bor i Skåne.
Svar på tråden: simning

"Märkestagning"?

När jag var i din dotters ålder gick jag på \"märkestagning\". Det var en grupptid, men alla höll på med olika märken. Vissa saker klumpades ihop lite, typ att ledaren kollade alla som skulle dyka långt vid samma tillfälle för att underlätta. Jag vet inte om detta fortfarande finns kvar, men annars kan hon ju ta märken själv i simhallen, och att ni är med och coachar. Att ta alla simmärken tar ju ett tag... Kanske vill någon kompis vara med, och så kan ni föräldrar turas om?
Skrivet av    Jessika

Hej!

Vår överviktiga 11-åring älskar också att vara i vattnet! Jag tror att det beror på att hon inte känner sig så klumpig där. Hon åker med sin pappa och badar varje fredagseftermiddag på badhuset. Om ingen i familjen kan/vill, så kanske hon kan hitta en kompis som vill följa med och simma. De behöver ju inte simma hela tiden. Bara att leka i vattnet är nyttigt. Men om man vill sätta upp lite mål, så är ju det där med märkestagning som Jessika nämner, en bra grej. Hos oss behöver man inte vara med i en grupp, det är bara att säga ifrån till badvakten så kontrollerar de märkestagningen... Hoppas ni hittar en variant som fungerar!
Skrivet av    Nini

Kanske

simning till kilometer, milmärke vore något. Då simmar man ju långt under en tidsperiod .
Skrivet av    Inga-Lill

Konstsimning?

Skulle det kunna vara något? Själv tycker jag det verkar fantastiskt roligt; men det kanske inte finns så många klubbar som erbjuder konstsim?
Skrivet av    Monica

Artiklar från Familjeliv