Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste jag verkligen söka jobb??

Skrivet av Höggravid
Är höggravid och ska föda barn nästa månad. Jag står till arbetsmarknadens förfogande och hoppar gärna in och jobbar om nån vill ha mig! Har hela tiden sökt mängder med jobb men nu börjar det kännas löjligt; vilket slöseri med min och arbetsgivarnas tid! Min AF hävdar nämligen att jag ändå ska söka jobb som tex. BÖRJAR den 1 september (ska som sagt föda barn några dgr efteråt) eller jobb som börjar i oktober (då jag kommer att vara föräldraledig). Måste jag verkligen säka en massa jobb i detta läge?? Tar som sagt gärna jobb innan jag föder men jag VET ju att jag inte kommer att jobba på minst 1,5 år efter 5 september...?
Svar på tråden: Måste jag verkligen söka jobb??

Du kan ju i stället börja ta ut...

föräldrapenning, och då måste du inte söka jobb. Annars är nog reglerna så. Vi har en liknande (men inte likadan) situation här hemma, och reglerna är så för att få a-kassa. Det kan tyckas löjligt i vissa situationer, men reglerna är ju så. Lycka till med bebisen.
Skrivet av    Cicci

Låter löjligt

Med all tänkbar sannolikhet kommer du inte att få något jobb, så det låter absurt. Hade jag varit dig hade jag dock sökt jobb iaf, för att pleasa afm. Lycka till med nya bebisen!
Skrivet av    -ullebulle-

Hur fånigt det än kan låta

är ju faktiskt reglerna så, för att uppbära a-kassa ska man aktivt söka jobb. Börjar du däremot, som Cicci påpekat, ta ut FP behöver du ju varken söka jobb eller vara till arbetsmarknadens förfogande.
Skrivet av    Signe

men

sök bara ett jobb i månaden då. Borde väll räknas. Det tar ju inte så mkt tid.
Skrivet av    filuren

Ett enda jobb??

Ett jobb i månaden, det räcker väl inte *ler*. Söker alla arbetslösa ett jobb i månaden så är det inte undra på att de är arbetslösa...
Skrivet av    Höggravid

Artiklar från Familjeliv