Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

föräldrar som klagar

Skrivet av a
över ALLT, vad gör man med dem? Är ny utbildad fsklärare och det finns speciellt ett föräldrarpar som klagar över allt. De är unga, tränar fanatiskt på gym, och tror de vet det mesta. De klagar nu till alla som vill lyssna över speciellt en i vår personal, en kompetent förskollärare, som är "fet, och bara sitter på sin äckliga feta häck hela dagen" mm mm. Visst, hon är överviktig, men också väldigt duktig. Hon sitter inte ner hela dagen. Föräldrarna säger inte detta till oss, utan till alla andra och rykten sprids. Detta känns obehagligt, hut gör man.
Svar på tråden: föräldrar som klagar

Ryktesspridning

är alltid svårt att komma till rätta med och det som jag hade gjort är att ta dem till ett samtal och säga att det kommit signaler om att de är misnöjda med verksamheten och be dem motivera och svara proffesionellt och sakligt. Om det kommer upp personangrepp som det här med den \"tjocka\" kollegan skall ni däremot klart tala om att detta är trakasserier och diskriminering som är straffbart och ge dem en \"varning\". Stötta också er kollega för hon måste uppleva detta förskräckligt. Klanka däremot inte ner på föräldrarnas upplevelser, utan säg att \"vi upplever det inte som ni\" utan så här ............ Visa också på att det är okey att tycka olika, om det inte handlar om kränkningar och traksserier, men att det för barnets skull är viktigt att samarbetet mellan skola och hem fungerar. Och akta er för att inte sjunka till samma nivå som de eventuellt bemöter er med och se sakligt på de som de säger. Inte sällan blir \"besvärliga\" föräldrar i allt bemötta som just sådana, men det kan finnas sanningar också i en del saker som de säger, men det är lätt att allt de säger tas emot som \"gnäll\". Lycka till!
Skrivet av    lisa

Fråga dem

om det ni har hört är sant. Säkert nekar de men då har de väl fått sig en tankeställare i alla fall? Och hör med din kollega hur hon vill att ni ska gå vidare med saken. Fy vilken obehaglig situation...
Skrivet av    Mica fskl

Oj

Låter som om det kunde vara min förskola... hoppas ej det. Kan det inte bara handla om fördommar. Fet = Lat Fördommar handlar om okunskap och för dessa träningsmänniskor är det kanske extra angeläget jag vet inte... Tycker i vilket fall synd om försoläraren som utsätts för denna okunskap och ryktes spridning.
Skrivet av    Mamma

Chefen får kalla in

föräldrarna för att förklara att förskolan inte accepterar kränkningar och kanske ställa frågan til föräldrarna vad de har tänkt att göra åt detta attt de har sina barn på en förskola där allt enligt deras mening är så fel.
Skrivet av    groen

proffsigt svar...

Jag kan bara instämma....
Skrivet av    Fröken_Glitter

tack så mycket och

jag tror att det är viktigt att satsa mycket på en bra relation från början, särskilt med de föräldrar man kan ana kan bli \"problem\", då är det mycket lättare att ta tag i saker när de dyker upp. Jag har varit med om det några gånger där jag fått elever från förskola/skola där personalen utryckt hur glada de är för att bli av med föräldrarna och då riktigt ansträngt mig för att föräldrarna skulle bli väl mottagna och bemötta vid första mötet och få ett bra intryck. Då det senare dykt upp något misnöje har det gått att lösa eller har vi fått acceptera att vi har olika uppfattningar, men kunnat gå vidare ändå. Men jag har bara haft en liten klass förståss (fast mycket kring varje barn) och då lär man känna föräldarna mycket bättre så klart
Skrivet av    lisa

Artiklar från Familjeliv