Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får väl fylla på lite här då....

Skrivet av Britta&Olivia
med en fråga.

Hur har sommaren varit för era små sladdisar?

Här blir det besök av jämnåriga kusiner idag, men Olivia har haft ett långt sommarlov och man märker verkligen hur ensam en sladdis kan bli. Många av kompisarna har varit bortresta och nu på slutet börjar hon längta till dagis igen.

Funderar allvarligt på att kanske läsa lite själv nästa sommar så Olivia kan vara på dagis någon dag per vecka åtminstone. Fast så har ju inte vädret varit så strålande heller. Första delen av sommaren gick bättre när vi var på stranden. Det älskar hon verkligen.
Svar på tråden: Får väl fylla på lite här då....

Började bra

med precis som du sa bra väder och möjligheter till framförallt sanden på stranden. Resten har varit mindre lyckad med tråkiga storasyskon som har fullt med sig själva. Tack och lov tog storasyster \"ledigt\" från sina kompisar ett par veckor och ägnade åt lilleman :o). Storebror fortsätter vara full av sig själv :o(.
Skrivet av    Gisela & Leo

Bara bra

Linnéa har oxå haft lång sommarlov. Drygt 6 veckor kommer det att bli när hon börjar nästa vecka. Även Linnéa verkar längta efter dagis. Hon har den senaste veckan börjat prata om sina kompisar på dagis och är inte längre nöjd med att bara vara med mig längre. Märker på humöret oxå att jag inte klarar stimulera henne till 100 %. Tyvärr har hon inte kommit igång att leka med kompisar heller så det gör oxå henne mer ensam. De första veckorna var vi iväg med husvagnen och då var även syskonen med. Alltså var det aktivitet dygnets alla vakna timmar. Mycket utflykter och mycket badande. När vi kommit hem har storasyskonen fullt upp med sig själv och kompisarna, precis om Gisela skriver. Och mor- och farföräldrarna har börjat jobba, så de kan man inte våldgästa om dagarna. Vi märker dock en enorm utveckling hos Linnéa, framförallt med talet, under de veckorna hon varit hemma. Numera babblas det hela tiden. På gott och ont. Så jag tror ändå att det varit en bra sommar för henne.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

Så här

Hon har varit ledig sedan skolorna slutade typ 17 juni Första två veckorna var hon frustrerad - men nu går det bra att bara vara hemma och leka (oftast själv) Vissa dagar är hon odräglig (visst får man säga så ???) skriker och bråkar - tror att hon har lite långtråkigt , men det är inte så många kompisar hemma så det är inget att göra. Hon får fortsätta vara ledig till skolorna börjar igen, det känns konstigt att vi andra ska vara lediga och hon gå på dagis Igår fyllde tösen 4 år - och firade med att kräkas......
Skrivet av    EOL med tre , 91,93 ,01

Jo, det kan jag hålla med om...

att t.ex. talet utvecklats enormt eftersom man haft så mycket tid att prata med varandra, läsa och göra saker ihop förälder-barn. Kanske är det bra med lite tråkig tid också. Tack för din vinkling av det hela.
Skrivet av    Britta&Olivia

Håller verkligen....

personalen reda på vad du gör när Olivia är på dagis? Kan du inte ha henne på dagis utan att läsa?
Skrivet av    Carina

Äsch, det är nog mera...

jag själv som resonerar så. Fast man har ju ingen rätt att ha barnen på dagis när man är ledig. Jag trivs egentligen utmärkt med att ha henne hemma. Fast om jag skulle lämna henne på dagis så skulle jag nog passa på att göra något \"nyttigt\" under tiden. Att läsa någon sommarkurs skulle göra att det kändes bättre för mig och var lättare att motivera.
Skrivet av    Britta&Olivia

Artiklar från Familjeliv