Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nu är mitt ego igång igen

Skrivet av argbiggan
bion ringde igår.... hon behöver låna vår ena bil.
bilfirman tar tillbaka hennes eftersom hon inte har betalat nåt... (hon har grova ekonomiska problem med fogden efter sig)

vi har två bilar - självklart lånar vi ut den ena bilen för barnens skull... så hon ska kunna skjutsa de till fritids. Hon har dessutom lovat att sköta inskolningen på fritids för den yngre trots att det är under vår vecka. Det tackar vi för.

nu drar mitt ego igång igen...
vad tjänar det till att vi lånar ut bilen till henne?? kommer hon att tanka den innan hon lämnar tillbaka den?? tror inte det - hon har ju inga pengar! vi får ALLTID ställa upp för henne... maken har fått åka dit och skruva möbler och installera video och dator etc... visst man ska väl vara schysst mot sitt ex. men min kvinnliga egoistiska avundsjuka håller på att ta död på mig...

är dessutom i v. 34 och har legat inlagd för att bebben ville titta ut lite för tidigt... då ringer hon och vill att han ska ta barnen för att hon var förkyld. mina gravidhormoner gör att jag lackar ur för minsta lilla...

jag har absolut inget emot att barnen är här... men jag blir rosenrasande när hon ringer samma dag och ber oss hämta de.

tack!
nu känns det mycket bättre!
Svar på tråden: nu är mitt ego igång igen

*ler* lite hormoner

och lite rättmätlig ilska är ingen bra komination. Tänk på blodrycket bara. Visst är det bra om man kan ställa upp, men det _finns_ gränser. Jättesnällt av er att låna ut bilen men kom den inte tillbaka tankad så skulle inte _jag_ göra om det. Okdå ev skulle jag göra undantag för just inskolningsveckan eftersom hon ställde upp där, men inte annars Ni _har_ inget ansvar för hennes ekonomi, för barnen, självklart, men inte för en vuxen människa.
Skrivet av    marib

hej!

jag tycker verkligen inte du ska ursäkta dig eller tro att du är egoistisk/helt styrd av hormoner. du har rätt till en åsikt och att ställa krav trots din graviditet och ska inte behöva urskuldra dig för det! jag tror, väl medveten om att det kan låta hårt, att det är bäst om båda familjerna kring de gemensamma barnen sköter sina liv utan att vara beroende av den andra familjen. det handlar sällan om en vänskaplig tjänst utan tenderar ofta att bli lite av psykologisk utpressning som kommentaren \"det är för barnens skull\" handlar om. du och din sambo och de barn som bor hos er (heltid eller inte, gemensamma eller inte) är en familj som ingen har rätt att bara klampa in i. jag tycker inte det är okej att tycka att föredettingen ska skruva ihop möbler och dylikt. som vuxen människa måste man ju agera självständigt och är en relation avslutad så är den! man ska naturligtivs inte vara aktivt otrevlig mot varandra men vissa saker/tjänster är det nog bäst om ens vänner hjälper en med istället för ett ex. detsamma gäller lån av bil, självklart kan det vara okej i vissa situationer men så som du beskriver det låter det ju verkligen som om kvinnan ifråga inte avslutat sitt beroende av din sambo och då är det kanske bäst om man är extra tydlig med sin integritet och att markera sina gränser. lycka till!
Skrivet av    tara

tack för era svar!!! *imt*

.
Skrivet av    argbiggan

socialen

har hon långt till dagis om inte så kan hon gå eller åka buss. Låt henne hyra bil när det behövs och be henne gå till socialen för att reda ut ekonomin
Skrivet av    strunta

Artiklar från Familjeliv