Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi kan rädda dem

Skrivet av Ulrika
Ni missar väl inte dokumentären om diabetes på TV4 ikväll kl 20.00 - Vi kan rädda dem?

Trailern fick mig visserligen att sätta kaffet i vrångstrupen - "dödlig sjukdom", "blindhet", "njurtransplantation" osv. Dottern blev riktigt upprörd när hon såg trailern första gången, vi fick ta en lång diskussion om följdsjukdomar efter det.

Hon ska nog inte få se programmet, men det ska jag göra, om inte annat så för att kunna bemöta eventuella frågor från omgivningen som kanske ser programmet.

Hoppas att de lyckas förmedla en riktig bild av sjukdomen och att vi får lite mer insikt i vad som händer inom forskningen!
Svar på tråden: Vi kan rädda dem

Jag spelar in

Jag spelar in den, så får Daniel eventuellt se den senare. Men, kanske kan den vara till nytta för släkten...
Skrivet av    Anonym

suck pust och stön

själv missade jag filmen men om jag fattat rätt så handalde den om folk som fått transplanterat betaceller, vilket ju inte är nåt nytt. Idag ringde min pappa och sa att nu kan de bota Fabian. Jag fick förklara att det skulle innebära att han skulle få äta cellgifter hela livet och då är det lättarae att ta insulin varje dag. Undrar hur många gånger jag kommer att få förklara detta nu.
Skrivet av    Nina m Fabian och 2 till

mm de samma fick jag höra

idag:(jag anser som dig att de är bättre ge våra barn insulin än nån annan medecin i detta fall cegifter. De fram gick ju inte av pogramet så bra tyvärr att man bara bytter från en sort till en annan medecin:(
Skrivet av    lena med samuel

ja, cellgifter

De forskar för fullt för att få mindre biverkningar... VARFÖR så negativa?? Ja ni vill att de heller ska ta sprutor... Men efter si så där 10 år med sprutor är man ganska nöjd.. Cellgifter är inte kul.. Men om det förebygger komplikationer.. Å ja tror inte de testar på barn innan de vet vad som sker... Blir så ledsen när ja ser att ni blir så negativa.. Programmet va hemskt.. Ja har haft diabetes i 20 år, inga komplikationer än.. Blev ändå glad när ja såg programmet igår för ja tror att inom en 10 års period så har de kommit ännu längre!! Man får inte tappa HOPPET!!
Skrivet av    iof

nej då så

negativ är jag inte:)men jag Tycker de verkar snällare mot kroppen att ge insulin som kroppen gör själv. än att trycka i min lill skrrott cellgifter.Å jag är helt övrtygad att dom kommer på nå sätt att bota han(lever på hoppet i alla fall)
Skrivet av    lena med samuel

mmm

Vet hur du tänker.. min son är 3.. Eftersom de kommit ut i media måste de ändå kommit ännu ett steg närmare.. Hoppas jag.. Men det måste ha varir extrem fall de hade med. eller?? Jag fick värsta ångest när de pratade om alla komplikationer... Men tänkte du på vad familjen med diabetes åt till frukost?? Frosties, oboy polar bröd och russin?? Vi får hålla alla fingrar vi äger.. Men ja tror, är nästan säker på att det kommer en lösning snart... MVH
Skrivet av    iof

Artiklar från Familjeliv