Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Folk är inte kloka

Skrivet av Alna
Allafall inte en del. Kom just hem från en golfkurs...och det första en av deltagarna satte igång att berätta för mig var när min man och hans förra fru för femton år sen stod och slog golfbollar på nån träningsplats med min största styvdotter i vagn och vad mamman sa och hur det var och så vidare. Jaha, so what, hur intresserad är jag. Hur ofta tar man upp folks ex till diskussion i de fall de inte har barn gemensamt? Så gör man väl inte?

Det värsta var nog en gång på ICA här på orten när min mans förra frus kusins fru (!) gick fram och ställde sig att titta på mig som var höggravid med vårt första gemensamma barn och sa att "Så där stor var nog aldrig ...... mammans namn".
Alltså, jag blir mållös.
Blir ni också bemötta så här nån gång?
Svar på tråden: Folk är inte kloka

Tja...

Har väl inte hänt att jag blivit jämförd med bion, då jag inte umgås med någon som vet hur hon såg ut som gravid (utöver maken då!), men att man jämförs med kreti och pleti i släkten står mig ärligt talat lika högt upp i halsen... Som att jämföra äpplen och päron, ungefär... Det där med att få höra historier från det förflutna är nog något man får ta, det är bara att strunta i och gå vidare. Folk tycker om att berätta historier, en del tänker bara inte på om åhöraren är det minsta intresserad av vad de har att betätta. Ungefär som jag, som sitter i en kundtjänst på ett postorderföretag när jag inte är mammaledig, som var arbetsdag får höra minst ett par människor berätta om sina krämpor, sina operativa ingrepp (i detalj!) eller om sina frånvarande vuxna barn som inte hälsar på...
Skrivet av    Eva-Ley

Det har aldrig hänt mig

att han har ett förflutet, det får jag leva med. Likaså han med mig, eller i synnerhet han eftersom jag har två barn sedan tidigare. Har dock aldrig varit med om att någon sagt något sånt till mig. Onödigt på nåt vis.
Skrivet av    ~Trixie~

Maken har en faster...

...som avgudar hans ex. Exet kan vara väldigt gulligt inställsam och fastern faller som en fura så fort hon träffat exet. Nu har inte fastern något emot mig heller, men det var nog länge en hemlig dröm hos henne att maken och exet skulle bli tillsammans igen. En gång blev det nästan komiskt, vi hade svärfar och svärmor och så fastern på middag och när svärfar berömde min matlagning så började fastern genast hojta \"ja och *exet* hon bakar såååå fantastiska bullar, hon är verkligen duktig på att baka bullar!\". Sen satte vi oss i soffan och svärmor kommenterade en stickning jag höll på med och sa något om att jag var duktig på att sticka. Genast satte fastern igång med \"ja och har ni sett hur duktig *exet* är på att brodera?\". Jag tycker mest det är komiskt!
Skrivet av    Helena V bf 10/11

jag känner igen mig...

... ibland kör mina svärföräldrar liknande grejer. Tidigare kunde min svärmor vara riktigt tråkig, till exempel om vi pratade om att möblera om eller liknande så var hon bara tvungen att lägga en kommentar var min man och \"exet\" hade den möbeln. Och då bor vi alltså inte i samma hus eller ens med liknande planlösning. Jag menar jag struntar väl i var hon ville ha soffan och mannen vet ju hur det såg ut hemma hos honom själv *s*. Nu senast har det istället varit svärfar som \"upplyst\" om att \"exet\" målar om huset eller att dom handlade sprit åt \"exet\" när dom var i Danmark. Väldigt intressant för oss att veta... Min man reagerar på det när blir för påtagligt, men annars tycker han det mest är att strunta i det. Mig har det dock stört en hel del och jag känner väl att jag kan ta det till en viss gräns men blir det för mycket så markerar jag på mitt sätt att jag tycker dom går över gränsen. Helt klart har man rätt att markera och i synnerhet såna dumma kommentarer som du berättar om! Skulle mina föräldrar ha den dåliga smaken att hålla på såhär inför min man skulle jag ta ett snack med dom i enrum för det tillhör vanligt hyfs att uppföra sig, lyckligtvis har dom hållit sig ifrån det än så länge. Lycka till och låt ingen sätta sig på dig!
Skrivet av    paisley

Det har hänt

framförallt på större familjesammanställningar där många är med. Det störde mig i början, men de var ändå tillsammans i 10år, deras historia är bonusarnas och JAG tycker det känns viktigt att de ska kunna få höra hur deras mamma såg ut som gravid etc etc utan att behöva känna att de behöver censurera för min skull. Tycker jag det känns jobbigt så går jag därifrån och sysselsätter mig med något annat.
Skrivet av    marib

skillnad om bonusen är med

Jag har inga problem om dom pratar om exet när min bonus är med, det är ju hans mamma så det är väl helt naturligt. Men i mitt och som jag uppfattade Alnas fall så är det ju mer riktat till oss, bonusen är aldrig med när dom här kommentarerna fälls. Så nej, jag köper det faktiskt inte. Min man sa till sin mamma en gång när hon höll på som värst och då svarade hon att \" du kan ju inte sudda ut ditt tidigare liv\". Nej, det kan man ju inte men är det HENNES uppgift att upplysa mig, sin svärdotter, om fullständigt obetydliga detaljer i sonens tidigare liv? Knappast. Mannen och jag pratar naturligtvis med varandra själva och delar med oss av det vi vill av våra s.k. tidigare liv. Skulle bli galen om min mamma höll på att \"informera\" mannen om min f.d relation.
Skrivet av    paisley

Självklart

Att vi och andra pratar om mammans och pappans liv ihop osv när barnen är med är en helt annan sak. Klart att barnen ska få ha en bild av det. Men att jag ska behöva lyssna på helt ovidkommande detaljer eller jämförelser när jag är själv det kan jag inte tycka. Och det här är ju av människor jag inte känner. Min familj håller inte alls på med nåt liknande och man får efter vad ni skriver vara tacksam för det..! Tack för svaren!
Skrivet av    Alna

Skönt

att du kan ta det sâ lugnt, verkligen jättebra!
Skrivet av    JFR

Jag hâller

helt med och jag vill kunna säga en sak om deras pappa utan att fâ konstiga blickar. Det mâste vara naturligt att prata om resp förälder,särskilt inför barnen.
Skrivet av    JFR

nja...

förstår inte det naturliga i att t.ex svärisarna ska berätta för mig om exet, i synnerhet helt ointressanta saker som de jag nämner ovan. Tycker det är på många sätt väldigt oförskämt och skulle som sagt inte acceptera det beteendet själv, att någon utsatte min man för det. Vill poängtera att jag INTE talar om det naturliga prat man har tillsammans med bonusbarnet, då man pratar om den andra föräldern eller dennes nya familj. Det är helt självklart tycker jag, så pratar vi ofta hemma hos oss eftersom båda våra barn har syskon hos den andre föräldern som de vill berätta om exempelvis. Det är nånting HELT annat tycker jag när min man och jag sitter själva hos svärisarna och dom börjar med sina konstiga resonemang.
Skrivet av    paisley

perifer person

en faster är såpass perifer att ni kan strunta i henne om hon inte slutar kan ni sluta umgås med henne. Det ändå bra att svärföräldrar är bra och sjysta.
Skrivet av    strunta

Du...

jag förstår exakt vad du menar! Verkligen inte klokt! Jag fattar inte vad det är med folk ibland? Varför är det intressant ö h t att fälla såna kommentarer? Vad får de ut av det? Vill dom bara vara dumma eller? SUCK!
Skrivet av    Used2

Artiklar från Familjeliv