Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

trivselfaktorer på jobbet

Skrivet av Anna i Blekinge
Jag jobbar sedan två terminer i ledningen på en skola där det varit mycket turbulent. Nu funderar jag över på vilket sätt vi kan uppmuntra personalen lite extra under hösten. Ekonomin är dålig, men vi i ledningen vill visa att vi uppskattar det jobb som görs. I dag bjuder vi på kaffe och frukt (det låter patetiskt, men ni vet ju hur det ser ut idag...), men vad kan man göra mer?

Massör på skolan? Bidrag till träningskort? Något mer ovanligt?

Vad får ni, eller vad skulle ni vilja ha?
Svar på tråden: trivselfaktorer på jobbet

massör på jobbet!

Det låter underbart tycker jag. Hellre än sån insats än ex teaterbiljetter och restaurangbesök och liknande som min arbtesledning ibland (sällan) ger som uppmuntran.
Skrivet av    sisla

Fler förslag

Kaffe och frukt är inte fy skam! Kommer ihåg när jag kom ut på mitt första lärarjobb -96 och såg att man måste lägga i 2 kr i kaffeautomaten för att få kaffe på rasten!! (Hade jobbat på kontor innan dess så mina hår reste sig på huvudet - betala för fikat??!!) Men annars: - Att få flexa när det inte är möten och annat på gång. Det gör mycket för mig som själv har små barn. Om jag inte har något möte och mina arbetslagskamrater inte har någon speciellt att avhandla så kan jag gå hem och sköta resten av jobbet hemifrån. På min förra skola var detta otänkbart, där satt man mer eller mindre fastkedjad i skolan hela dagen trots att man hade övertidstimmar att ta ut. - Att extra insatser blir sedda. Även om jag inte kan få värst mycket löneförhöjning, så kan jag få en eller två dagar extra ledigt under året utan löneavdrag för att jag tagit på mig extra ansvar för något. - Massör är inte fel, förstås.
Skrivet av    Rätt glad lärare

mitt jobb

hyrde in en sån här massagestol som var jätteskön att sitta i. Hela programmet tog en kvart o det var sååå underbart att varva ner på ex. rasten med lite massage. Sen lagade vår kock underbara sallader när vi hade kvällsmöten så då blev vi bjudna på mat, på mitt tidigare jobb fick vi ta med oss mackor eller nåt om vi trodde vi skulle bli hungriga under mötet (o vem blir inte det när man håller på till8-9 på kvällen). Sen som nån sa att man kan få flexa lite om det inte går ut över nåt eller någon annan. Sen får vi köpa ett kort för 100 kronor som gör att man får ganska bra med rabatt på diverse simhallar o fritidsaktiviteter (även massage) så det är väl en form av träningskort. Tycker det räcker ganska långt att veta att man är uppskattad även om inte ekonomin tillåter några större utsvängningar. Kaffe o frukt eller kanske bakad sockerkaka som inte är så dyrt är mycket värt det med!
Skrivet av    Elza

Artiklar från Familjeliv