Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ersättning till kontaktfamilj

Skrivet av Linnea
Hej!
Vi har funderat länge på att bli kontaktfamilj, vi har kraft, lust och vilja samt tid. Vi funderar isåfall på att min man ska gå ner lite i arbetstid eftersom vi vill kunna ägna oss åt familjen inkl vårt nya "barn" som vi blir kontaktfamilj till (om vi blir godkända).

Jag läste i kommunens papper att det utgår ersättning till kontaktfamiljen. Vet ni ungefär hur mycket det handlar om? Är det beräknat per timme eller?

OBS! Vi bli inte kontaktfamilj för att vi ska ha det som ett extrajobb utan för att vi vill hjälpa till men om det nu utgår ersättning så kan det vara intressant att få veta vad det rör som om för belopp DS.
Svar på tråden: Ersättning till kontaktfamilj

Det är definitivt

inga stora pengar alls snarare tvärt om. Vi är stödfamilj till en 8-åringär det med visst handikapp och arvode är 220kr/ vardag och 440kr/helgdag per dygn samt en omkostnads ersättning på 130 kr/ dygn oavsett vardag eller helgdag. Om jag förstått det rätt så ingen skatt på de 130 kr i omkostnadsersättning men resten är det vanlig skatt på. Vi har barnet tre nätter/månad. Man tjänar nog mer på att arbeta extra men det är väldigt roligt och lärorikt.
Skrivet av    pepparkaka

Ni kan nog

räkna med att det går ungefär jämt upp med de utlägg ni får. Det är verkligen inga stora pengar det handlar om och man måste dessutom skatta på arvodesdelen. Blir det någon peng över så är det troligtvis någon hundralapp det handlar om. Sedan beror det förstås på om ni tar emot väldigt krävande barn med särskilda behov, då kan ersättningen vara lite större... men det kräver ju också desto av er som familj. Det brukar vara beräknat per dygn oftast.
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Artiklar från Familjeliv