Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skjutsandet en trafikfara?

Skrivet av Malinau
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,683397,00.html

Hm. Det är klart att om man åker mer bil, så ökar risken. Samtidigt har trafiken ökat betydligt på många håll och blivit allt intensivare. Barn är inte mogna att hantera den och varför skulle det vara säkrare att skicka ut en åttaåring (som min) i intensiv trafikmiljö än att skjutsa honom? Verkar vara ett konstigt resonemang.

För övrigt tycker jag att de missar en stor sak: att föräldrar slarvar till synes allt mer med bilsäkerheten. Flera gånger i veckan ser jag barn i alla åldrar som åker obältade eller helt fel (=farligare). Då är det väl inte så konstigt om skadorna blir fler. Jag kommer aldrig att fatta folk som resonerar att "vi ska ju bara en liten bit..." och sådant dumt. Hur långt måste man åka för att krocka?

Personligen skulle jag vilja se strängare straff för att vara oansvarig med barn i bil. Varför inte indraget körkort i en månad? Idag är det väl 1100 kronor i böter om jag minns rätt. Per barn.

I vilket fall som helst kan jag inte förstå varför utredarna missar en sådan poäng utan tycker att det är märkligt.
Svar på tråden: Skjutsandet en trafikfara?

Precis kring skolan

Precis kring skolorna tycker jag det är uppenbart att just skjutsandet bidrar till trafikfaran. Vår yngste åker buss till skolan och ska sen gå över en 30-väg med ganska lite trafik. De boende som kommer åkande där är uppmärksamma och kör lugnt och försiktigt, de har just startat från garaget/parkeringen. Föräldrar som skjutsar sina barn är ofta stressade, har innan kört på 50-väg och \"glömt\" sakta ner, ser sig mest om efter en ledig parkeringsficka att stanna i än om det är barn som vill gå över gatan, o.s.v. Vid många skolor är också infartsvägen till skolan samtidigt gångväg för många barn, ofta den enda \"bilväg\" som barnen behöver passera eller gå på sin väg från hemmet till skolan. Vi har följt våra barn till fots/per buss så länge de varit för små för att klara trafiken själva, och just p.g.a. andra föräldrars skjutsande var vi tvungna att följa med ända fram till skolan ganska länge.
Skrivet av    ullen61

Ligger något i det

Utanför sonens skola ser det också ut ungefär på det viset om morgnarna. Det är inte alls gjort för att några bilar ska in där, släppa av passagerare, än mindre parkera en stund och sedan åka igen. Så absolut, det är en fara.
Skrivet av    Malinau

Artiklar från Familjeliv