Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hejsan!

Skrivet av marikamfem
Nu var det bra länge sen jag skrev nåt här!

Här har det varit fullt-ös-medvetslös hela sommaren med tvillingarna (Oliver & Gabriel, nu 2,5 år) och lilltjorvan (Cornelia fyllde ett i juni) och sommarlediga storbarn (Pontus som igår fyllde 11 och Isabella som fyllde 7 i juli).

Men nu är jag tillbaka på jobbet, tvillingarna är tillbaka på dagis och om bara nån dryg vecka börjar inskolningen för Cornelia på dagis och storbarna börjar ny skola - spännande! :)

Men lite roligast just nu är att killarna börjar bli blöjfria :)) Hade stora planer på att potträna dem under sommaren så de skulle vara blöjfria till dagisstarten... men det var så fullt upp hela tiden, och killarna fick allergisk reaktion mot myggbetten (jag också!), gav sig inte förrän vi fick clarityn utskrivet... men nu när rutinerna börjar komma åter har vi kört med potta nån vecka, och FAKTISKT - de verkar börja greppa grejen! :) (ja lite olyckor ibland, och fortfarande blöja stor del av dagistiden - men blöjfritt hemma och oftat kiss i pottan :)))

Och nu i höst ska vi förhoppningsvis få igång ombygget på övervåningen så killarna får eget rum - nu är de ju stora (tänk så tiden går!) att de kan vara själva på övervåningen och leka stundvis (de får vara i storbarnas rum när de passar dem lite), så det skulle vara skönt om vi kunde få till deras rum innan jul... Vi har bara tre rum där nu (de tre minsta sover i samma rum som jag o sambon), innan jul hoppas jag det blir fyra så tvillingarna får ett eget rum, så får lilltjorvan och Isabella dela rum - Isabella vill det så gärna :) - storkillen får ett eget rum och så får kanske - ÄNTLIGEN!!!! - jag och sambon ett rum till slut igen :))

I övrigt är det jättekul med killarna nu - det är verkligen en mysig ålder, 2-årsåldern :))
Svar på tråden: Hejsan!

Heeeeeeej!!!!

Va kul att se dig igen! Hur bar du dig åt? Mina vill inte vara utan blöjan. Viktor vägrar mer eller mindre kategoriskt att ens prova toa eller potta. Niklas kan sitta på toa ibland och var ett tag jätteduktig med att kissa på toaletten men vill nu inte heller. Han fortsätter hellre leka. Mina monster är inne i en riktig trotsperiod men har riktigt fina stunder emellanåt, när de faktiskt leker riktigt bra tillsammans och inte bara sida vid sida. Kul att du är tillbaka, har faktiskt saknat dig!
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

Ja i sanningens namn

så är det Gabbe som den duktigt drivande i pottfrågan, han kissar glatt i pottan, och blöjan är nästan helt torr på morgonen och så kissar han hela pottan full :) medan Oliver är mer motsträvig och tycker \"NÄÄÄÄÄÄ dissa pottan!!!\" och tjurar ihop, men när Gabbe kissar så duktigt vill han ju inte vara sämre utan sätter sig han med till slut och blir så glad när det \"bommer diss i pottan!!\" :D Men så har de ju alltid varit - Gabbe har legat steget före under hela utvecklingsfasen att gå, prata etc, och så hänger Oliver med på svängen strax bakanför :) Kul att dina killar kan samsas! :) Mina killar leker också bra ihop nu - men så har de ju fullt upp att gadda ihop sig mot lillCornelian *s* Har förresten laddat upp bilder fr april på grabbsen, på http://marika.web.surftown.se Kul att vara saknad, tack! :)
Skrivet av    marikamfem

Hej!

Kul att höra hur ni har det. Vi håller också på att fixa så tjejerna ska få varsitt rum. Vi behöver inte bygga om utan bara byta lite rum och tapetsera/måla/kanske byta golv, suck. Det lät mycket när man skrev det. Hoppas på att vara klar till Signe & Astrids fördelsedag 19 september. Vi får väl se hur det går.
Skrivet av    Maria m Signe & Astrid

Bara och bara...

...det är ju det som är \"roligt\" med att fixa hemmavid, det blir sällan bara \"bara\"... :D Här har vi fått ungefär hälften gjort av vi hoppades få gjort under sommaren - lekstugan _nästan_ färdig, staketet bara grundmålat än så länge (hade inget förut), och balkongdörren till uterummet är fortfarande bara ett fönster och utanför är bara altanen fortfarande *s* Här får twinsen iaf inte varsitt rum, de kommer att få dela. Vi har inte utrymme att bygga så de får varsitt - men iom att de delar garderob och leksaker och kompar så bra ihop så är det också mest praktiskt att de får dela rum. Om det nu blir gjort nån gång ;) Mina tjejer - Isabella 7 år och Cornelia som fyllt 1 - kommer också att få dela. Vi hade gjort en ritning där de skulle få varsitt rum men möttes av starka protester från Isabella som _absolut_ ville dela rum med Cornelia! Och då kör vi väl så - det kan nog t om vara både tryggt och lärorikt att dela rum med sin lillasyster :)
Skrivet av    marikamfem

Artiklar från Familjeliv