Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kikar in och säger hej samt behöver lite råd

Skrivet av Tinkerbell
Var ett tag sedan jag var här nu, vilket beror på att det varit en hel del annat som jag behövt fokuserat på.

Under våren och sommaren så har vår dotter utretts för något som verkade vara hjärtrellaterat och det har varit riktigt jobbigt. Nu verkar det emellretid inte vara så akut som det såg ut från början och möjligheten finns till och med att det kan handla om lungkapacitet och även om det är jobbigt det med, så är det ändå inte så livsavgörande som hjärtat. Just nu jobbar vi mycket på konditionen för att se om det ger en förbättring.

Annars går allt sin gilla gång och förutom kondition så jobbar vi också med kordination, motoriken samt detta ständiga snubblande. Kordinationen har vi inte direkt förstått att den var så dålig, förrens hon började försöka att lära sig att simma. Vi är inne på andra sommaren men hon får inte ihop rörelseerna så i höst har vi anmält till en simkurs på barnhab där vi kan jobba på ett annat sätt än i en vanlig simskola för dottern är väldigt beslutsam om att hon ska lära sig att simma. Envis som synden. *S*

Snubblandet, eller klumpigheten rättare sagt ger mig hjärtattacker ibland eftersom hon flera gånger nästan slagit huvudet i stenar eller kanter och på sommaren så är hon nästan alltid blå om benen av alla blåmärken och här kommer min fråga in.

Vad gör man med en åttaåring som snubblar ofta, men som leker själv och ibland med kompisar och som inte alltid vill ha en mamma med som håller koll på henne? Alltså snubblandet oroar mig och samtidigt så kan jag knappast linda in henne i skydd och hjälmar eftersom hon då skulle vägra att gå ut eftersom hon känner sig annorlunda då och samtidigt så vill jag ju inte att hon skall ramla in i en sten eller något annat hårt med huvudet före.

Som det är nu så brottas vi med kompisar och utanförskap och sådant ändå eftersom vår dotter även har en Aspergerdiagnos så allt känns bara så himla knepigt ibland. Vart drar jag en gräns för min oro och vart låter jag henne få avgöra själv vad hon klarar och låter henne få snubbla, och finns det något att göra för att hennes klumpighet skall minska? Funderingar någon?
Svar på tråden: Kikar in och säger hej samt behöver lite råd

Det finns två saker jag kommer att tänka på

Det ena är om hon har utretts för synfältsbortfall. Jag vet inget om hennes bakgrund. Det andra är Vestibularis. En behandlingsmetod som kanske kan vara något för er, i synnerhet som hon är så envis. Jag har varit på väg in i det flera gånger men av praktiska skäl, läs träningsovillig fyraåring, har det inte blivit av. Han är lite för liten. Telefon: Mats Niklasson 0499-10066 E-post: [email protected] Jag vet alltså inte mer än det jag fått veta genom den folder de skickar ut. Min son har en cp-skada av lindrig art och passar inte riktigt in på deras beskrivning av vad de kan göra. Värt att kolla upp för dig kanske. På din beskrivning låter det som om din dotter kan vara hjälpt av denna metod och hon är i perfekt ålder för den typen av träning.
Skrivet av    njila

Tack för ditt svar

och Vestibularis ligger ju i våra trakter så det kan vara värt en koll i alla fall. I dag hittade jag ännu ett blåmärke stort som sjutton och när jag frågar vad som hänt så kommer hon inte ens ihåg det. Så ofta snubblar hon alltså så att hon inte ens hinner med att memorera det. Hon har också hunnit med att nästan bryta tån, ramla på gården, slå in handen i kanten av ett bord och snubblat huvudstupat frammåt ute på baksidan. Nåväl nu är snart höst och vinter här, vilket innebär att hon får på sig tjockare kläder och blir inte lika blå om benen, men jag oroar mig ändå, för hur mycket klarar hennes kropp av egentligen innan hon får några men av det... Jag antar att det är hennes motorik och kroppsuppfattning som hon behöver träna, samt möjligen henne uppfattning om hur omvärlden faktiskt ser ut och vart hon befinner sig i den. Hon registrerar liksom inte knöligheter, stenar, stolpar, rötter eller annat som gör att hon snubblar. Dålig syn har hon absolut inte, tvärt om faktiskt. *funderar* Jag tror att jag kanske skall ta och föra bok över hur ofta det faktiskt är och sedan prata med barnhab om det, samt kolla Vestibularis. Tack för dina tankar:)
Skrivet av    Tinkerbell

Artiklar från Familjeliv