Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vällingfråga!

Skrivet av Silverkarin
Hej alla!
Vi har hamnat i en lite halvjobbig situation..

Maja och Björn har alltid fått morgonvällingen i spjälisen vid halv sex-sexsnåret och sen har de druckit ur den själva och somnat om till kanske kl sju om vi har haft tur.

Problemet nu är att Maja har börjat töja på tiderna så smått. De senaste nätterna har hon vaknat hungrig kl 04-04.30 istället, alltså över en timme tidigare. Vällingen har hon druckit som vanligt och somnat om.

Nu undrar jag vad ni tycker, eftersom morgonmålet verkar ha förvandlats till ett nattmål. Eftersom de delar rum, har det inte känts värt att låta Maja börja skrika eftersom hon då väcker sin bror och allt blir asjobbigt.

Vad tror ni? Kommer hon skjuta fram tiden igen eller måste vi ta vällingfajten kl 04 med stor risk att Björn vaknar. Någon med erfarenhet av något liknande?

Tack på förhand!
Svar på tråden: Vällingfråga!

Jag vet inte riktigt ...

hur vi skulle ha gjort. Mina strulade ju så förskräckligt med sömnen men slutade självmant att äta välling på natten när de var runt året. efter det fick de bara en flaska kvällsvälling innan de skulle sova och vatten om de vaknade på natten. Vi var väldigt måna om att de skulle vara proppmätta när de gick och la sig och fick gröt eller yougurth inna läggdags plus välling med en skvätt grädde i. Faktiskt tror jag att de började sova lite bättre när de inte längre fick välling. Ni måste nästan känna efter själva vad ni tycker. ORKAR ni ta fighten? Är det okej överhuvudtaget med deras välling? Annars kan ni ju vänta ett par dagar och se om det vänder. Lycka till
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

håller nog med C

dvs är det jobbigt med vällingen får ni ta figten, annars skulle jag vänta och se om det vänder. Eller så är hon inte hungrig utan bara vaknar? (jag gjorde det misstaget tills momor toghand om dem en natt & det visade sig att minna somnade om gott utan att äta) K&M brukar numera sova hela natten ( men så är det ju två år strax) men kan gott och väl ligga och \"tjoa\" (prata & grymta mkt högt) i sömnen. Om jag inte går dit somnar de glatt om men om jag går dit råkar de ibland vakna & då accepterar de inget annat än att sova i vår säng... Det jag villa ha sagt är att det ev kan vara läge att se om hon somnar om utan att äta eller utan att ni kommer, men det känner du nog bäst själv.
Skrivet av    stina m k&m 030817

Artiklar från Familjeliv