Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vällingfråga - även på småtvillingsnacket

Skrivet av Silverkarin
Hej alla!
Vi har hamnat i en lite halvjobbig situation..

Maja och Björn har alltid fått morgonvällingen i spjälisen vid halv sex-sexsnåret och sen har de druckit ur den själva och somnat om till kanske kl sju om vi har haft tur.

Problemet nu är att Maja har börjat töja på tiderna så smått. De senaste nätterna har hon vaknat hungrig kl 04-04.30 istället, alltså över en timme tidigare. Vällingen har hon druckit som vanligt och somnat om.

Nu undrar jag vad ni tycker, eftersom morgonmålet verkar ha förvandlats till ett nattmål. Eftersom de delar rum, har det inte känts värt att låta Maja börja skrika eftersom hon då väcker sin bror och allt blir asjobbigt.

Vad tror ni? Kommer hon skjuta fram tiden igen eller måste vi ta vällingfajten kl 04 med stor risk att Björn vaknar. Någon med erfarenhet av något liknande?

Tack på förhand!
Svar på tråden: Vällingfråga - även på småtvillingsnacket

Våra...

kom också in i en period då det blev nattvälling igen, vi orkade helt enkelt inte bry oss...och vet du vad det gick över av sig självt :) När lägger de sig för natten på kvällen? Kan det vara att hon tycker att natten är slut redan kl.4...Nora har ju nu det senaste börjat vakna vid 5-tiden och ligger och leker i sin säng...så gick det med att sluta sova middag och sova hela nätter så vi kunde gå över till växasängarna men men det kommer väl :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (v.34)

Vi gjorde som er

Vi har också haft en sån period. Tror det var omkring 1,5 års ålder. Vi gav välling och så somnade dom om. Orkade inte ta vällingfajten. Det var faktiskt bara en kortare period när de hade börjat på dagis. Åt kanske inte nog på dagarna. Nu så vaknar Signe ibland på natten och säger att hon vill ha välling men då svarar vi bara att det är natt och att hon får den på morgonen och det accepterar hon.
Skrivet av    Maria m Signe & Astrid

precis

så gjorde jag efter många om och men.
Skrivet av    andromeda

Artiklar från Familjeliv