Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bär ni barnen? (samma på ank juli)

Skrivet av G-i-a
Jag har helt snöat in på det här med att bära i sjal nu, tyvärr lite sent, men jag försöker ändå få Alvin att gå med på det. Till nästa barn lär jag bära redan från början om den går bra.

Har just sytt klart en långsjal som jag ska testa så fort Alvin vaknar, om han är på humör... ;-) Sen så har jag köpt tyg och beställt ringar till en ringsjal. Betydligt mer lättanvänt och När jag har testat så har Alvin trivts mer på det sättet.

Skulle ni nu bli lite mer nyfikna på detta (om ni inte redan är frälsta, alltså... *s*) så gå in på www.sjalbarn.se och läs och titta på bilder m.m. Jag heter Sjalotta där inne! :-)
Svar på tråden: Bär ni barnen? (samma på ank juli)

Ja...

vi har ingen vagn och Wilma går själv eller åker sjall när vi ska någonstans. Helt oslagbart enligt mig!
Skrivet av    Venus

Äh

jag köpte sjal på sele på ryggkont och June vääägrade bli buren! Fåntrattsunge. :) Fats idag får jag hem min gamla Moby igen, för nu har June blivit heltokig i sin ettårskris och ska bli buren hela tiden. Så nu provar vi igen. Frågan är bara: Hur ska jag knyta Mobyn för att bära fisen på höften?
Skrivet av    cilia m june

Häng...

sjalen över höger axel. Knyt den på vänster höft. Sen kan du antingen dra upp kuten på ryggen om sjalen är kort, eller så knyter du ändarna på höger höft. Klart! :)
Skrivet av    Venus

Vill bara varna de som inte vet det än

ALLA barn gillar inte sjalar. Det viste jag inte innan jag köpte min, och mitt barn var mycket litet då, har testat det flera gånger man han bokstavligen hatar den. Då fick man bara höra hur underbart allt var med dem och så vidare. På något sätt kändes det mycket värre än annat man slängt bort pengar på. För det andra är man på något sätt förberädd på att det kan vara skit. Men har man läst för mycket av vad \"sjalfrälsta\" säger, så känner man sej värkligen lurad.
Skrivet av    mamma

Tack!

Men June ville inte nu heller. Jag tror hon tycker det är otäckt att sitta fast liksom. Och så var hon lite för tung, hon väger 12 kg, och det är väl precis vad sjalen klarar. :)
Skrivet av    cilia m june

Självklart!

Alla barn ä rju unika, så att inte alla barn gillar att burna är ju ingen överraskning. Min June gillade det inte heller när hon blev lite större. Fast jag sålde mina bärattiraljer, så jag kände mig inte särskilt lurad. Fast besviken var jag minsann allt, lill aunge som tvunget skulle vara i vagnen. :)
Skrivet av    cilia m june

Men du!

Andrahandsvärdet på sjalar är ju så pass bra att man har råd att testa. Bara att sälja den om det inte funkar alls, eller försöka till nästa barn om det blir något. Jag sydde min sjal själv och det kostade mig 75 pix ungefär. ;-)
Skrivet av    G-i-a

ja!

Vi har burit Alfred sedan han föddes. Nu ska vi skaffa en Ergo (den nya modellen). Jag finns också på sjalbarn och heter Sol där också. :)
Skrivet av    Sol m.L-02&A-04

Jag brukar inte häller

i vanliga fall känna mej lurad bara för att något inte fungerar. Men just här känns det så. Eftersom man hört så enormt mycket possitivt om sjalar. Och då menar jag enormt. Ingen hade andas ett ord som inte var megapositivt.
Skrivet av    Mamma

Är...

det en elastisk sjal? Då är det nog på gränsen viktmässigt... Men en ergo då? Den älskar alla barn jag har sett i den! :)
Skrivet av    Venus

Håller med Cilia

klart barn är olika och alla trivs inte i sjal precis som vissa inte trivs i bärsele, barnvagn, bilstol etc. Och som Cilia också säger så har sjalar ett väldigt bra andrahandsvärde, så satsa på att sälj dem på t.ex. www.sjalbarn.se Här har jag en som föredrar att sitta is jaln framför vagnen. Jag har en långsjalö och så sydde jag mig en ringsjal.
Skrivet av    Nell på semester

Japp, en Moby

och den var inte så stadig. :) Nu är jag supersugen på en ringsjal, men jag är så fattig! Jag skulle vilja prova innan, gärna ett par ggr innan jag slår till. Så jag vet att Junisen gillar den. Men jag tror inte det finns sjalåterförsäljare här i Hbg?
Skrivet av    cilia m june

Men sy en egen ringsjal!

Jag och en kompis ska snart göra det, verkar superenkelt! Du behöver tyg som är ca 70*200 cm. Sen behöver du ett par sjalringar. Tyget ska vara lite töjbart, inte stretchigt direkt, jag köpte billigt på Jysk. 50 kr metern (sen var det rea på det..) Ringar kan du köpa på www.slingrings.com instruktioner hittar du på www.sjalbarn.se :-)
Skrivet av    G-i-a

Hihi

jag har inte sytt sen femman! Men jag skulle ju kunna prova..? Jag tror att det finns en affär här i stan som säljer vävda tyger som de importerat från nånstans i Afrika. De är supervackra! Jag ska köpa typ, ringar och sen leja uppdraget till min styvmor! :)
Skrivet av    cilia m june

Ja

Japp, jag bär ganska mycket! :-) Hänger också inne på sjalbarn ... tillhör redan de frälsta. ;-)
Skrivet av    Cecilia

Denna beskrivningen använde jag mig av

När jag sydde min ringsjal....tog ca 1 timma att knåpa ihop. Då är jag urusel på att sy + att symaskinen muckade med mig hela tiden! http://www.alternativ.nu/attbarabarn/diy.htm Här finns det även sjalringar att köpa (jag gjorde research vart de var billigast innan jag köpte, minns dock inte vilken av länkarna det var *s*): http://www.babyboden.nu/Mias/Websidor/sjalringar.htm http://www.stellaris.se/webshop/sjalringar-c-29.html http://www.famna.skorpan.se/new/Bara/Sjalringar.htm http://www.spencer.se/sjalringar/main.htm http://www.babyheaven.se/ http://minimundus.se/body_baby/bara.htm#Ringar Lycka till! P.s. *OT* Nu ska även jag gå upp som arbetsledare, börjar utbildning 1/9! d.s.
Skrivet av    Angeliqua m. Hanna-02 & Theo-04

Grattis!

Vad kul va, att få göra något annorlunda? Och kurserna är såå roliga! Själv börjar jag plugga nu, fast jag vet inte om det blir till svensklärare eller socionom. Jag hoppas på det sistnämnda. Tack för länkarna! Jag kanske ska prova själv? Jag kan ju låna mammas symaskin?
Skrivet av    cilia m june

Min lilla

gillar att gå nu för tiden men det blir ju ofta att man bär ändå, som när tex vagnvägrarsittaren börjar gorma och man har lite bråttom. :0) Jag har beställt en Ergo och den verkar helt suverän! Man kan bära på magen, ryggen och på höften med den.
Skrivet av    Charlotte med sessorna

tror att slingrings ändå är billigast.. imt

Skrivet av    G-i-a

Fast där kan du åka på

att betala tullavgifter om de \"kommer på\" dig. Så då kan man lika gärna köpa från Sverige från 1:a början...om man inte vill gambla lite. Fast jag är så chicken så det skulle jag aldrig våga.
Skrivet av    Angeliqua m. Hanna-02 & Theo-04

Nu har jag fått hem min ERGO!

Och den är ÖVER förväntan! HUR smidig som helst och den avlastar på rätt sätt. Supernöjd! Plus att Mini gillade att sitta i den också! :0)
Skrivet av    Charlotte med sessorna

Jo vi bär en del...

Och har gjort det från början, men i sjal från ca 1 månads ålder.
Skrivet av    Buffa

Vad har du för sjal

om det nu är så att du inte vill ha den längre och har den kvar så har jag en väninna som är ute efter sjal *ler* Min mail finns i min info.
Skrivet av    Nell med Robert och Aliette

Jaha..

fast det gäller bara om man köper för över 200:- har jag läst alltså... Men det är väl för kostsamt för dem om de ska \"haffa\" alla för en liten summa skulle jag tro.
Skrivet av    G-i-a

Japp, här bärs det flitigt

Både när det behövs och vills och som transport. Har tom burit både Viktor (född i april 04, men jag hänger här eftersom han skulle varit född i juni egentligen) och hans lillebror, född 13 juni 05, samtidigt. Elliot på magen i Baby Bundlern och Viktor på ryggen i min hemsydda sele. Nu väntar jag på nåt ekonomiskt mirakel så jag kan köpa nya Ergo-selen.
Skrivet av    Pallas

Kul! :-)

Jag har också en Ergo (den gamla modellen) som jag använder mycket just nu. :-)
Skrivet av    Cecilia med Juni & Tindra

Artiklar från Familjeliv