Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Illamående halvvägs i graviditeten. Någon annan?

Skrivet av Titti
Jag har kommit drygt halvvägs i min tvillinggraviditet och förra veckan började jag må lite halvpurket emellanåt. Är det någon annan än jag som fått tillbaka illamåendet? Äter järntabletter, så det bör inte vara järnbrist som får mig att må dåligt.

Har ni några råd?
Svar på tråden: Illamående halvvägs i graviditeten. Någon annan?

Trycker det uppåt?

Mina bebisar var precis överallt i min mage sista månaderna, då tryckte det uppåt och jag fick halsbränna och mådde lite småilla. Har du provat att småäta ofta? Jag svajade rätt mycket i blodsocker när jag väntade mina barn. Var tvungen att äta jätteofta för annars blev jag svimfärdig och mådde illa.
Skrivet av    Indra

kan vara

som indra säger lite halsbränneliknande. I så fall skall du prova Rennie om det är rel lindrigt, eller annars Gaviscon. Det sistämnda smakar lim (flytande form) eller blir läskigt i munnen (tabletter) men jag vande mig med tanke på att det var det enda som hjälpte. Jag mådde i alla flall illa av den anlendingen (och kunde inte sova)
Skrivet av    stina m k&m 030817

Njaää...

det är nog inte halsbränna. Har lätt för att få det i normala fall, och det känns inte som att det är oraken. Tror nog att det är blodsockret som spökar, precis som för dig. Ska nog därför bättra mig med maten. Tack för dina råd!
Skrivet av    Titti

Håller med dig...

gällande limsmaken. Urk!!! Käkar numera Novalucol i tablettform och det hjälper mot halsbrännan....än så länge. Tror att det är blodsockernivån som inte är så jämnsom det borde och som får mig att må dåligt. Blir även matt i kroppen vid dessa tillfällen. Ska försöka bättra mig med maten. Tack för dina råd!
Skrivet av    Titti

blä...

för illamående, jag mådde illa i princip tills födseln, det är säkert \'bara\' omställningen i kroppen som ställer till det, du mår säkert bra efter födseln! lycka till!
Skrivet av    Majoslava

Jag använde

på slutet vetekudde både fram & bak runt BH bandet området + alvedon & Gaviscon. Det lindrade. K-tvilling
Skrivet av    K-tvilling

Jag fick...

be bm att kolla dina levervärden, jag fick jättekonstiga levervärden runt v.28 (eller ja illamåendet hade jag haft i 3-4v. då) och det kan tyda på havandeskapsförgiftning så det vill de ha koll på isåfall... Har lite så denna gången också...men så har jag problem med järntabletterna så det kan vara det denna gången :(
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (v.34)

Artiklar från Familjeliv