Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snälla HJÄLPET!!

Skrivet av Niike
Jag och min man är lite små sugna på att skaffa barn nr 3, tankarna kommer i vågor kan man säga. Jag har 2 grabbar sen innan den äldste blir 8 i Okt och den yngste blir 2 i Okt. Nu då till det stora Hjälpet. Att skaffa barn handlar ju helt och hållet om familjen och alla är ju en del av den, självklart då så har jag frågat den äldste grabben om han skulle vilja ha ett syskon till. Till svars får jag ett rakt ärligt och väldigt allvarligt NEJ. Min man och jag tar en väldig hänsyn till detta, och lägger planerna på is och det blir inga mer barn just nu, men vi slutar ju inte att prata om det vi är ju sugna som sagt på att skaffa ett till men hur skulle ni (du) göra? Min son och hans vilja är ju jätte viktiga och så väl som jag känner honom så vet jag att det är ett svar som inte kommer att ändras på över huve taget.

Mvh Niike
Svar på tråden: Snälla HJÄLPET!!

Tycker faktiskt

inte man kan lägga det beslutet på en 8-åring. Det är ju ni som ska skaffa barnet, och jag tror att en 8-åring kanske kan ha det lite svårt att sätta sig in i att få ett syskon, det kan ju vara väldigt svårt för vuxna oxå. Sen kanske han tänker lite på hur syskonet kommer till oxå = vääääääääääldigt pinsamt för en 8-åring. Jag skulle skaffa ändå och sen prata med mina barn om hur läget är. Nu blir det ju svårarer för er eftersomni frågat och han så klart kommer att känna sig lite överkörd.
Skrivet av    -Selma-

Jag tycker

inte att ett barn ska få fatta ett sådant beslut åt sina föräldrar! Det är ni som vuxna som bestämmer hur många barn ni vill ha. Eftersom ni nu har frågat så måste ni ju sätta er och prata om det med 8-åringen. Säga att ni älskar barn och tycker det är så roligt med de barn ni har att ni gärna skulle vilja ha ett till. Att det är något man bestämmer som vuxen osv Klart ni ska försöka få ett till barn om ni känner som ni gör! Ev reaktioner från syskon får man ta allteftersom. Lycka till!
Skrivet av    Mina75

Håller inte med dig...

jag tycker att antalet barn ett par vill försöka få är upp till dem och enbart dem. Syskon får givetvis tycka vad det vill om att få fler syskon men jag tycker inte att de har nån bestämmanderätt över det. Dessutom, hur mogen ert barn än är, så har inte han erfarenheten och kunskapen om vad ett syskon till innebär. Jag tycker att det är helt upp till föräldrarna att avgöra hur många barn man vill ha och det är ett alldeles för stort ansvar att lägga på ett barn att avgöra hur många syskon han eller hon vill ha.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Nej nej nej!!

Inte bestämmer barnen hur många barn FÖRÄLDRARNA ska sätta till världen! Och jösses vilket ansvar ni lägger på honom, vilken makt!! Det är helt och fullt ERT beslut anser jag. Här är det tvärtom, det tjatas för fullt om en ny bebis, utom från tonåringen som säger \"Nu får det väl för fan vara bra!\" *flin* Vi har fem stycken...
Skrivet av    MsK

kan bli så fel

en 8-åring är just så pass mogen att han kan se till att han själv har det optimalt bra, just nu. Han förstår att ett syskon skulle innebära mindre tid med mamma och pappa, störande inslag i hans omgivning, förstörda leksaker, gråt på nätterna osv. Men han kan inte se värdet i att faktiskt ha två syskon i stället för en när han blir vuxen, när han skaffar familj, när hans föräldrar blir gamla, osv. Att vara fler i familjen och dela på vardagen, inte behöva känna sig ensam fast ett av syskonen är borta, ja kärleken växer helt enkelt i proportion till hur mycket man slösar med det. Låt inte honom blanda sig i beslut som han inte är mogen att ta. Vi har bara två, jag var så rädd att \"störa\" lillebrorsans integritet, jag ville vänta tills han var mogen att få ett syskon, att inte känna sig undanskuffad osv. Sedan blev det för sent. Nu känns det lite ensamt med endast två, speciellt nu när de är i tonåren och ständigt ute och far.
Skrivet av    höstmamman

En vän till en vän ...

... frågade sin teåring om han ville ha syskon. Eftersom han sa att han inte ville det, så blev det inget. Helt vansinnigt tycker jag. Precis som de övriga tycker jag att det är helt fel att lägga det ansvaret på ett barn. Vi vuxna planerar och föder barnen och tar därmed ansvaret för dem.
Skrivet av    Vildänglarnas mamma

Artiklar från Familjeliv