Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Allt är så snurrigt!!

Skrivet av bella
Min dotter börjar på dagis nästa vecka!

Och jag har inget jobb att gå tillbaka till o får alltså stämpla!!

Är det 15 tim i veckan som gäller då?? Är de gratis??

Jag har ett ställe att gå in på som timmis..hur blir det med dagistiden då??

Känner mig jättestressad!!

Jo och en fråga till!!

Kan man stämpla fyra dagar och sedan använda föräldrapeng en dag i veckan??
Svar på tråden: Allt är så snurrigt!!

Försöker svara

men är ingen expert... Det är 15 timmar som gäller, och de är inte gratis utan du får betala som vanligt. Olika i olika kommuner, i vår får alla betala för fulltidsplats även om man bara har 15 timmar, en del har olika gränser. Fyller barnet 4 eller 5 i år får man en viss reduktion (30% hos oss) fråndrag i priset. Får du jobba timmar får du ha barnet på dagis under tiden du jobbar, då kan det givetvis blir mer än 15 timmar den veckan! En del dagis har spesifika tider man få ha barnet där, tex mellan 8.30 och 11.30 5 dagar i veckan, andra dagis låter dig välja lite hur du lägger upp det. Du får kolla med dem. Det går nog alldeles utmärkt att ta föräldrapenning en dag i veckan och stämpla fyra, då skriver du bara det på kortet.
Skrivet av    Sövli med 6 barn

Inte alls säkert att det är 15 timmar som gäller..

Det är olika regler i olika kommuner. I vår kommun behåller man dagisplatsen och får ha dem där på heltid. Kostnaden beräknas som vanligt utifrån inkomsten, så har hela familjen en låg inkomst så blir ju avgiften också reducerad. Jag föreslår att du Bella kollar med din kommun så att du får reda på precis vad som gäller hos dig.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Oj!

Är det värkligen sant, nästan lite lyxigt :) Tror att det är så att man har _rätt_ till 15 timmar, men i vissa kommuner får vi mera. I våran kära kommun får ju vi bara 15 timmar...men, givetvis får man betala för fulltid i alla fall :-( Sådant gör mig faktiskt arg!
Skrivet av    Sölvi med 6 barn

Jo...

...det är lite lyxigt och väldigt skönt eftersom man då kan koncentrera sig på jobbsökande vilket i sig ju är ett heltidsjobb. Nu låter jag inte mina barn gå heltid, men de får gå så pass mycket att de funkar bra i barngruppen och hinner vara med på alla roliga aktiviteter (hämtar jag för tidigt blir de båda arga på mig :). Dessutom kan jag utan att oroa mig ta möten och sådant och bara säga till på dagis att jag hämtar lite senare än jag brukar.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Artiklar från Familjeliv