Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

HJÄLP!!!

Skrivet av Tess m. Lukas-03 & tvillingar bf 7/12
Har problem med att ligga och sova och behöver era tips! Kan bara ligga på sidan eftersom jag annars får kvävningskänslor och ibland går inte ens det! Hur gör man??? Sitta och sova fungerar inte heller eftersom de små trycker på. Hoppas och tror att ni andra har många bra erfarenheter!
Svar på tråden: HJÄLP!!!

Framstupa sidoläge nästan

alltså på sidan med övre benet böjt över det under. En kudde under det böjda benet, en kudde bakom ryggen och kanske en kudde under magen där fram. Så sov jag!
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 & flickor-01

jepp säger som Jessica

vi ska ju ha samma tid ungefär va kul med en som är lika långt gången är du på ankomst dec 05? Känner inte igen ditt nick?
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & twins Bf 13/12

Det var svårt att sova!

Jag kunde inte ligga på rygg pga vena cava. Låg jag på sidan så fick jag ont i magen och bäckenet. Jag lade kuddar under madrassen i sängen för att få en lutning som var ett mellanting mellan ryggläge och sidoläge. Sedan hade jag en kudde under magen som stöttade upp den. En kudde under huvudet och en mellan knäna. Det var inte lätt!
Skrivet av    Indra

Kuddar, kuddar, kuddar

Jag låg som drottning Batscheba i haremet bland mängder av kuddar fram till v34 ungf. Bulla upp här och bulla upp där, alltid mer eller mindre obekvämt. Sen i v 34 låg de så att njurarna stasade och enda sättet för mig att sova var att sitta på golvet, framåt lutad mot soffbordet... Det gjorde inte så mycket jag skulle ju endå upp och kissa en gång i halvtimmen, eller äta..... Prova på sidan med kudde under knät på övre benet...
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

Gräsligt att vända sig minns jag..

så det gällde att hitta en någorlunda bra sovställning med hjälp av kuddar för att stötta upp magen på sidorna. Oftast sov jag bara 3-4 timmar per natt, från ca vecka 27. Jag satt och slumrade i soffan också. Så hade mitt sömnbehov minskat tills bebisarna kom också!!
Skrivet av    Stina med 2 killa r050309

Artiklar från Familjeliv