Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

orolig undran

Skrivet av mamma a-k
hejsan alla jag har en son som har grov adhd med dyselexi och kraftiga språkstörningar han äter conserta sedan dec förra året den har fungerat bra men jag undrar ifall det finns andra som har erfarenheten av medicinen han har magrat något kopiöst under sommaren jag har kontaktat doktorn och han ska kalla honom men jag undrar ju för utan medicin så orkar varken han eller jag med tillvaron har ni något tips om annan medicin kanske....
Svar på tråden: orolig undran

Hejsan!

Vi ger PippiLotta frukost innan medicinen sen har vi lagt kvällsmaten senare-runt 19.00-för då vet vi att hon äter + att hon vill ha en macka innan hon lägger sig.Ge standard mjölk,Bregott,grädde i maten mm..Bara _feta_ produkter,inga light. Men allt det här kanske du testat redan och jag vet inte om Ritalina har annan effekt när det gäller matfrågan,Strattera finns ju oxå. Hoppas det löser sig!Lycka till..
Skrivet av    no1wildcat

Ritalin

har samma effekt (alltså minskad aptit),,,men vet ej hur det är med Strattera. Hälsningar Åsa.
Skrivet av    bullen71

Min tös

magrade av i början. Jag fick börja lägga upp mat åt henne och se till så hon åt ordentligt, även i skolan fick de hjälpa till med det. Nu har hon gått upp i vikt och äter bättre utan passning så det har gått framåt. Det är ju inte medicinen i sig de magrar av, utan det faktum att deras aptit minskar och därigenom äter de mindre.
Skrivet av    Nettan

tackar

hejsan tack för tipsen jag har testat fetare mat men jag ska nog pröva lägga maten andra tider jag har lite jobbigt för samtidigt har jag en större son som är överviktig och går på diet med dietist struligt jag har hört talas om strattera men vet inte så mycket om den tack och ha det bra med era kottar jpo en liten fråga till hur fungerar era barn vill dom vara ute mycket och leka eller blev dom mycket stillsammare
Skrivet av    mamma a-k

Hejsan!

PippiLotta klarade inte av att vara själv ute innan medicinen,hon rymde,hittade på det ena värre än det andra=0/ Nu är det nästan aldrig några problem-joo,om hon är ute när effekten gått ur medicinen så spårar hon ur som oftast.
Skrivet av    no1wildcat

Hon är ute mycket

och leker men lekarna är mer stillsamma nu. Inte samma behov att klättra i träd eller springa iväg utan hon kan koncentrera sig bättre på de lekar hon företar sig. Så visst har hon blivit stillsammare men inte passiv.
Skrivet av    Nettan

Med lite tålamod...

...och lite tvång! Min son är 14 år och har ätit Concerta i ca 1 år. Efter ca 6 månader ville (och gjorde) hans läkare avbryta medicinieringen eftersom han gått ner fem kilo i vikt på kort tid...men med hjälp av lite undersökningar och mycket hjälp från några mammor här inne så fick jag lära mig att om man bara ger medicinen tid att stabilisera sig i kroppen så kommer också aptiten tillbaka gradvis! Efter två helvetiska månader utan medicin fick jag läkaren att gå med på att ge detta lite tid. Sen i februari har han fått tillbaka medicinen och även en del av aptiten.Skolsköterskan kallar honom en gång i månaden för att hålla koll på vikt, längd och blodtryck. Nu är han ju så gammal att det gick bra att förklara för honom att om han inte äter ordentligt - även om han inte känner sig hungrig - kommer han att få sluta med medicinen igen. Så numera får man ibland tvinga honom att äta och ibland räcker det att påminna lite lätt! Jag har också köpt näringsdrycker på apoteket till honom som han äter som mellis efter skolan. Lycka till!
Skrivet av    Camilla

enormt...

tacksam för tipsen särskilt från camilla om näringstillskotten ska springa direkt och köpa halva apoteket phu tur man har vårdbidrag eller hur
Skrivet av    mamma a-k

Prova...

..att köpa en av varje till att börja med. Det finns näringstillskott som ex. har smak av svart vinbär som är mer av saft-typen och sen finns det de som är lite mer som milkshakes (ex. choklad). Min son ratade alla utom choklad så hur enformigt det nu än må vara så funkar de och han gillar dem - det är ju det viktigaste! De är ju helt ofarliga så nån annan i familjen kan ju drick upp de som inte faller i smaken....!
Skrivet av    Camilla

näringsdryckerna

kan er läkare skriva ut på livsmedelsanvisning åt er vilket är ungefär samma sak som högkostnadsskydd man har till medicin om du förstår hur jag menar.
Skrivet av    ~Prisilla~

Jag frågade

min sons läkare och på apoteket men ingen av dem visste något om detta. Ska läkaren skriva något speciellt på receptet?
Skrivet av    Camilla

Konstigt....

Läkaren måste väl veta att man kan få näringsdrycker genom att han skriver en livsmedels anvisning. Den ser ut som ett vanligt recept fast pappret är vitt. Och apoteket borde ju definitivt veta vad du pratar om. Frågade du apotekarna? de som lämnar ut medicinen? Personalen som arbetar vid de receptfria medicinerna kanske inte vet. De har inte samma utbildning. Ring läkaren igen.... Anette
Skrivet av    Anette R

Artiklar från Familjeliv