Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Några frågor!

Skrivet av Nalla
Hur blir det om jag är arbetslös och min sambo är pappaledig. Nästa vecka tänkte han jobba och jag måste alltså vara mammaledig i 1 vecka. Behöver jag meddela arbetsförmedlingen om detta eller fyller jag bara i föräldraledig på kassakortet?

Och sen en fråga till. Från och med nästa måndag den 29 augusti så börjar dottern på dagis. Är det så då att jag kan vara arbetslös och sambon jobba direkt från den dagen då dottern börjat dagis? Lite luddigt, men jag menar om jag kan vara arbetslös samtidigt som jag skolar in dottern eller måste jag vara mammaledig då?

Jättetcksam för svar, många frågor som snurrar runt just nu!
Svar på tråden: Några frågor!

Om jag har förstått saken rätt...

så ska du ta ut föräldrapenning när du skolar in på dagis. Du kan ju inte jobba om du skolar in på dagis, eller menar du att mannen kan gå hem direkt om du skulle få ett jobb/en åtgärd?
Skrivet av    Cicci

Jag är arbetslös just nu

men kommer tillbaka till mitt gamla jobb i slutet av september, så jag vet att jag inte kommer jobba under inskolningen. Undrade bara om man \"fick\" vara arbetslös samtidigt som man skolar in. Sambon jobbar.
Skrivet av    Nalla

Du får inte ta ut...

a-kassa då du skolar in dottern eftersom du ju måste ha ordnad barntillsyn för att vara berättigad till ersättning. Jag skolar just nu in sonen och tar ut föräldrapenning för de timmar jag skolar in. Är annars också arbetslös och går på a-kassa. Jag har inte meddelat Af utan bara fyllt i på korten. Har vabbat tidigare då jag varit arbetslös utan att meddela Af och det har varit OK. Det borde ju inte vara någon skillnad om man tar ut tfp eller fp så jag gör likadant nu.
Skrivet av    Eriel

Men om man

får hjälp med inskolningen då? Min mamma är här hos oss och kan ta inskolningen om jobb dyker upp. Blir det skillnad då?
Skrivet av    Nalla

Vet faktiskt inte....

men det borde ju vara OK om mormor är uppsatt som barnomsorg i övergången? Kanske bäst att ringa a-kassan och fråga så att det inte blir några bekymmer sen.
Skrivet av    Eriel

Artiklar från Familjeliv