Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Betalning till prästen?

Skrivet av SnartFru
Jag vet att man i vissa församlingar tackar prästen efter begravningar genom att ge honom/henne lite pengar i ett kuvert, hur gör man vid dop och bröllop är det samma sak där?
Svar på tråden: Betalning till prästen?

Skulle kännas konstigt

för mig att göra det öht... det är ju prästens jobb, och inte betalar du rörmockaren lite extra för att h*n gjorde ett bra jobb? Det handlar om \"svart apengar\" i så fall ju. Vi har gett prästen ifråga (vid dop, begravningar, bröllop och konfirmation) en blomma/tackkort, men det är mest för att vi känner honom/henne personligen... likaväl som jag har fått motsvarande när jag varit konfirmandledare.
Skrivet av    Siv m. D&S

Om prästen är i sin egen församling behöver han eller hon inget extra. De har ju lön! Annat är det om man ber en präst att tjänstgöra i en annan församling/pastorat än den som han eller hon jobbar i. Då kan man ju fråga om han eller hon vill ha reseersättning eller annan ersättning. Däremot kan man ge en gåva till kyrkan om man vill, tycker jag. Ge en gåva till Lutherhjälpen, tex. De präster som jag känner blir också glada över tackkort som dimper ner i brevlådan ibland. :-)
Skrivet av    Vittel

Är inte det en

gammaldags sed? Att man ger ett uppskattningskuvert till prästen? Och i synnerhet om man har dopet hemma, eller om prästen tillhör en annan församling? Varför är det konstigt?
Skrivet av    Lisabettan

gör inte det!

Prästen kan bli fälld för detta eftersom det är svarta pengar!
Skrivet av    in the buisness

Artiklar från Familjeliv